Sigortacılıkta satın almalar rekora koşuyor

S & P Global Market Intelligence’e göre, 2018 yılının ilk 9 ayında küresel satın alma ve birleşmeler 39.1 milyar dolara ulaştı. Rapora göre, söz konusu rakam 2015’ten bu yana sigorta satın alma ve birleşmelerde (M & A)en aktif yıl olarak belirlendi. Rapor, 2005 yılından bu yana enflasyona göre düzeltmenin ardından en aktif ikinci takvim yılı ve 1998 yılından bu yana düzeltilmemiş toplam anlaşma değeri açısından ikinci en yoğun yıl oldu. S & P Global Market Intelligence tahminleri, 2018 tam yılda anlaşma değeri 2017’den yaklaşık yüzde 150 oranında artarak 44 milyar doları aşacak.

S & P Global Market Intelligence analisti Tim Zawacki, “Sigorta şirketlerinin franchise’larının özünü yeniden değerlendirdiği ve hem masraflarda hem de sermaye kullanımında daha fazla etkinlik için bastırdığı bir dönemdeyiz, ki bu da rekor seviyelere yakın anlaşma hacmine yol açıyor. P & C ve hayat sigortası M & A için en
aktif yıllardan sonra bile konsolidasyona devam etmekle birlikte, çeşitli faktörler işlem anlaşması değerini 2018’in ötesine taşımaya devam edecektir.” dedi.

Rapora göre, federal vergi reformu ve uluslararası satın alıcılardan gelen sürekli ilgi, korumacı politik söylem, aşırı sermaye oluşumu ve özel sermaye destekli alıcıların güçlü ilgisine rağmen, M & A iştahının büyümesi için önemli etkenlerdi. Raporda, AIG’nin bir konsolidasyon kuruluşu olarak ortaya çıkması, yerleşik taşıyıcılar tarafından insurtech girişimlerinde artan stratejik yatırımlarla birleştiğinde, M & A büyümesini tetikleyen başlıca faktörler oldu.