Euler Hermes’ten Türkiye için dikkat çeken öngörü 

Kredi ve alacak sigortası şirketi Euler Hermes’e göre, ABD’nin eylemleri nedeniyle Arjantin, Türkiye ve Güney Afrika ekonomileri istikrarsız hale geldi.
Euler Hermes küresel ekonomik büyümenin 2018 yılında % 3.2 ve 2019’da% 3.1 olacağını öngörürken, önümüzdeki dönemde gerçekleşecek ara seçimleri ve “işbirlikçi olmayan” politikaları içeren “ABD istikrarsızlık kaynakları” na rağmen küresel ekonomik büyümenin ivmesi hala olumlu. insurancebusinessmag’da yer alan habere göre, Euler Hermes, Çin, Euro Bölgesi ve Japonya’nın istikrarlı kalacağını düşünürken, Arjantin, Türkiye ve Güney Afrika’nın ABD’nin eylemleri nedeniyle istikrarsız hale geldiğini belirtti.
Korumacılık tehditleri ve ABD tarifeleri de ticaretin yavaşlamasıyla küresel ekonomiyi etkiledi. Euler Hermes, küresel ticaretin yavaşlamaya rağmen dirençli kalmasını beklediğini açıkladı.
Euler Hermes’ten yapılan açıklamada, “Artık ülkelerin küresel likiditeye ve ABD kaynaklı belirsizlik şoklarına karşı koyabilecekleri kapasiteye bağlı olacak. ABD ekonomisi, yüksek bir baskı ekonomisidir. Tüm göstergeler, gittikçe sıkılaşan piyasa koşullarının oluşturduğu döngüsel bir ivmeyi teyit etmektedir. Aşırı ısınma ve politika hatalarının riskleri şu an için kapsanmış, ancak daha dar bir para politikasıyla birlikte kamu açığının hızlı bir şekilde bozulması, küresel likidite drenajı yaparken, korumacı politikalar küresel belirsizliği beslemektedir. ” denildi.  Euler Hermes, küresel işsizliğin 2018’de rekor düşük seviyesine geldiğinin altını çizerken, ABD’nin Çin’e yaptığı ithalat vergileriyle ilgili tarifelerin ise küresel ekonomi için bir risk oluşturduğuna vurgu yaptı.
Euler Hermes’in baş ekonomisti Ludovic Subran, “Ticaret savaşı ifadesi kullanıldığında, mevcut durumu daha “ticari bir ihtilaf” olarak görüyoruz ve dünya genelinde ödeme riskinde artış görebiliyoruz.” dedi.  Euler Hermes Asya-Pasifik’teki bölgesel ekonomisti Mahamoud Islam ise, “ABD’ye uygulanan ABD tarifeleri ne kadar yüksekse, Asya-Pasifik ekonomik büyümesinin riski de o kadar yüksek olacak. Çin ve ABD arasındaki gerginliğin daha da artması durumunda, Hong Kong, Tayvan ve Singapur gibi ticaret merkezleri en çok etkilenen ülkeler olacaktır.” şeklinde konuştu.