Lloyd’s’un yeni CEO’su göreve başladı

Londra’nın özel sigorta ve reasürans pazarı Lloyd’s’un yeni CEO’su John Neal görevine başladı. John Neal görevi 2014 yılından bu yana Lloyd’s’un CEO’su olan Inga Beale’dan devraldı. Neal, son olarak QBE Insurance Group’un grup CEO’su olarak sigorta sektöründe 30 yılı aşkın deneyime sahip. Neal QBE’de 37 ülkede 14.000’in üzerinde çalışanı bulunan 14 milyar dolarlık brüt yazılı prim (GWP) işini yürütmekten sorumluydu.

Lloyd’s’ın başkanı Bruce Carnegie-Brown, “Lloyd’s pazarı adına John’u Lloyd’a kabul etmekten mutluluk duyuyorum. O, önemli bir zamanda bize katılıyor ve piyasanın altta yatan performansının iyileştirilmesi ve Lloyd’s’un Brüksel’deki yan kuruluşunun piyasaya sürülmesi de dahil olmak üzere, bir dizi kritik odak alanı aracılığıyla piyasanın uzun vadeli başarısını iyileştirme yolunda ilerlemeye devam edecek. John, ilerideki zorlukların üstesinden gelmek için zengin deneyim ve gerçek bir coşku getiriyor. Lloyd’un liderliği altında gelişmeye devam edeceğinden eminim.” dedi.

John Neal ise şunları söyledi: “Dünyanın en önemli ticari sigorta ve reasürans piyasası olan Lloyd’s’da dümene geçmek 1985’te kariyerime başladığım yer olması açısından çok önemli. Lloyd’s piyasası, başka bir sigorta kuruluşuna benzemiyor. 330 yıldır sigorta çözümleri sunan bir itibara sahip olan bir şirket, benzersiz global erişim ve müşteri odaklılığı ile işletmeleri ve ekonomileri desteklemede eşsiz bir rol oynamaktadır.”