Temasek’in gözü Çinli sigorta devi Anbang’de

Türkiye’de de yatırımları bulunan Singapur’un devlet yatırım şirketi Temasek Holdings Pte, Çinli sigorta devi Anbang Insurance Group Co.’dan hisse almayı planlıyor.

Temasek Holdings Pte, Çinli sigortacı Anbang konusunda birkaç ay içinde potansiyel bir anlaşma hedefliyor. insurancejournal’da yer alan habere göre, 224 milyar dolarlık yatırım şirketine yakın kaynaklar ise Anbang işlemiyle ilgili herhangi bir aktif müzakerenin olmadığını belirtiyorlar. Temasek’den e-postayla gönderilen bir açıklamasında, “Piyasa spekülasyonları ya da söylentiler hakkında yorum yapmıyoruz.” denildi.

Ülkenin en büyük sigorta şirketlerinden bazılarına ait olan China Insurance Investment Co., aynı zamanda Anbang’e yatırım yapmayı düşünüyor ve ayrıca bu konuda düzenleyicilerle de görüşüyor. Temasek ve China Insurance Investment’dan gelen ilgi, Pekin’in yetkililer geçici olarak sigorta şirketinin kontrolünü ele geçirmesinden ve başkanını hapishaneye koymasından yaklaşık sekiz ay sonra Anbang için stratejik yatırımcılar bulmaya çalışırken ilerleme kaydettiğini gösteriyor. Anbang’ın bir sözcüsü, şirketin piyasa spekülasyonu üzerine yorum yapmadığını söyledi.