BAE, sigortacılıkta yabancı payındaki sınırı kaldırıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) sigorta şirketlerinin % 100 yabancı mülkiyetini inceliyor.  BAE Sigorta Kurumu genel müdürü İbrahim Obaid Al-Zaabi’ye göre, yabancı yatırımcıların emirlikteki sigorta şirketlerinin% 100’üne sahip olmasına izin verilmesi planlanıyor. Mevcut düzenlemeler, yabancı yatırımcıların BAE’ye dahil olan sigorta şirketlerinde% 51’e varan oranlarda çoğunluğu elinde bulunduran vatandaşlarla% 49’a kadar pay sahibi olmalarına imkan sağlıyor.

Yerel basında çıkan haberlere göre, Al-Zaabi 17-18 Ekim’de Dubai’de düzenlenen Körfez Sigorta Forumu’nda yaptığı konuşmada, Sigorta Kurumu’nun sigorta şirketlerinin yabancı mülkiyetine ilişkin çalışmasının, BAE’deki genel eğilim ile uyumlu olduğunu söyledi. Mayıs ayında, BAE Bakanlar Kurulu, yabancı yatırımcıların bu yıl sonuna kadar BAE’li şirketlerin% 100’üne sahip olmalarına izin verecek tedbirleri onayladı. Değişiklik yürürlüğe girinceye kadar, yerel şirketlerin% 100 yabancı mülkiyeti, serbest ticaret bölgelerinde bulunan işletmelerle sınırlıydı.

Al-Zaabi, Kurumun şu anda bu yılın bitiminden önce çıkarılması beklenen reasürans kanununun tamamlanması için çalışmakta olduğunu da söyledi. Yetkili, Kurumun sigorta sektörünün büyümesini yıllık ortalama% 10 oranında artırmayı hedeflediğini sözlerine ekledi. BAE piyasasında brüt yazılan primler 2017 yılında AED44.8bn (12.2 milyar $) olurken, 2016’ya göre% 12’lik bir artış gerçekleşti.