Reasürans dünyasında 1.5 milyar dolarlık satın alma

Bermuda merkezli RenaissanceRe Holdings, rakibi Tokio Millennium Re’yi (TMR) ana şirketi Tokio Marine Holdings’ten yaklaşık 1.5 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu.

Satın almanın yaklaşık 1,22 milyar doları nakit ve 250 milyon dolarlık RenaissanceRe ortak hissesinden oluşacağı bildirildi. Nakit ödemenin ise RenaissanceRe mevcut fonları ve TMR’den potansiyel bir ön-kapanış temettü yoluyla finanse edileceği ifade edildi. intelligentinsurer’de yer alan habere göre, anlaşma, her iki şirketin de yönetim kurulları tarafından oybirliğiyle onaylandı. İşlemin 2019’un ilk yarısında kapanması bekleniyor.

RenaissanceRe CEO’su Kevin O’Donnell, “Bu işlem ölçeğimizi artıracak, erişimimizi genişletecek ve çekirdek güçlerimizi daha derin bir müşteri tabanına uygulama yeteneğimizi genişletecek.” dedi. TMR CEO’su Stephan Ruoff ise: “İşlemin, TMR’yi dinamik bir reasürans piyasasının zorluklarını karşılamaya hazır çok daha büyük bir küresel reasürans organizasyonuna entegre ederken yeni fırsatlar yarattığına inanıyoruz”.diye konuştu.

İşlemle bağlantılı olarak, Tokio Marine, RenaissanceRe’ye, kazanılmamış primler karşılığı da dahil olmak üzere, TMR’nin belirtilen rezervlerini koruyacak olan 500 milyon dolarlık bir olumsuz kalkınma teminatı sağlamayı kabul etti. Ayrıca, Tokio Marine ve RenaissanceRe, iş ilişkilerini geliştirecek ve Tokio Marine ve iştiraklerinin uluslararası reasürans alımlarının bir bölümünde işbirliğini kolaylaştıracak bir iş işbirliği anlaşması imzalayacak. Buna ek olarak, ABD’li sigorta devi State Farm Mutual Automobile Insurance Company (State Farm), RenaissanceRe’nin özel bir yerleşimdeki ortak hisselerini satın alarak, RenaissanceRe’ye 250 milyon dolar yatırım yapmayı kabul etti.