Ageas, Cardif Lux Vie S.A.’daki yüzde 33 hissesini sattı

Türkiye sigorta pazarında Aksigorta’nın ortağı durumundaki Ageas, Lüksemburg’daki iştiraki Cardif Lux Vie’deki yüzde 33 hissesini BNP Paribas Cardif’e 152 milyon euro karşılığında satma kararı aldığını duyurdu. Anlaşmaya göre BNP Paribas Cardif ayrıca sermaye kredileri için Ageas’a 30 milyon € daha (34.1 milyon $) ödeyecek.

Brüksel merkezli Ageas, CLV’deki azınlık hisselerinin elden çıkarılmasının, çabalarını daha güçlü konumlara sahip olduğu veya büyüme pazarlarında bulunduğu gelişmekte olan işletmeler üzerinde yoğunlaştırma stratejisine uygun olduğunu açıkladı. insurancejournal’da yer alan habere göre, 2011 yılında, BNP Paribas Cardif, Ageas ve BGL BNP Paribas, başlıca uluslararası servet yönetimi işine odaklanan Lüksemburg’daki ortak girişim Cardif Lux Vie’yi oluşturmak için mevcut hayat sigorta operasyonlarını birleştirdiler. Birleşme sonucunda Ageas yüzde 33 hissedar olurken, CLV hisselerinin yüzde 66’sı ise BNP Paribas Cardif ve BGL BNP Paribas’ın.

Düzenlemenin onayına tabi olan işlemin, en geç 2019’un ilk çeyreğinde kapanması bekleniyor. Elden çıkarma ile Ageas 39 milyon € (44.3 milyon $) sermaye kazancı elde edecek. Bu, işlemin, aynı zamanda, sonundaki pozisyona göre, yaklaşık% 7’lik grup Solvency II oranı üzerinde de olumlu bir etkisi olacağı açıklandı. Ageas’ın CEO’su Bart De Smet, “CLV’nin yönetim ekibine ve son yedi yıldaki mükemmel işbirliği için ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum.” dedi.