Sigortacılıkta satın almalar rekora koşuyor

Küresel sigorta birleşmeleri ve satın almalar, 2018 yılının ilk altı ayında 37 milyar euroya (42 milyar $) yükseldi ve finansal krizden bu yana en yüksek ilk yarı performansını gösterdi. Willis Towers Watson PLC ve Mergermarket tarafından hazırlanan rapora göre, yılın ilk yarısında toplam anlaşma hacmi 84 anlaşmaya kadar düşerek 2009’dan bu yana en düşük adete gerilemesine rağmen, 500 milyon Euro’nun üzerinde 14 anlaşma gerçekleşti. Konut ve zayiat sigorta şirketleri(P & C) ) 44 anlaşmayla başı çekerken, ardından 22 anlaşmayla hayat sigortacılığı ikinci sırada yer aldı. 11 satın alma karma, 7’si ise reasüransta oldu.

Rapora göre, düzenleyici değişim ABD’deki varlıklarla ilgili olarak da önemli bir rol oynadı, zira bölgedeki vergi reformu yılın başlangıcından bu yana şirket
kazançlarına ani bir artış sağladı, bu da ABD sigorta şirketlerinin yabancılara daha cazip geldiğini gösteriyor. Willis Towers Watson’daki yönetici direktörü Jack Gibson, “Aktif bir M & A pazarını görmeye devam edeceğiz.”dedi.