170 milyar dolarlık dev, satın almaları şimdilik öteledi

Çin’in en büyük dört sigorta şirketinden biri olan Ping An, yakın gelecekte büyük bir denizaşırı satın alma arayışında olmadığını bunun yerine kendi lokal piyasasına odaklanacağını duyurdu.

Financial Times tarafından yayınlanan bir haberde, 170 milyar ABD Doları’nı aşan bir piyasa değeri olan sigorta grubunun, uluslararası satın almalara yönelik haberlerde adının geçtiği belirtildi. Bunlar arasında Avustralya’nın Commonwealth Bank’ının genel sigortacılık işinin yanı sıra 483 milyar ABD Dolarını aşan Prudential’ın Asya hayat sigortası kolu yer alıyor. Ping’in kurucusu Peter Ma, “Şu an itibariyle, yurtdışında satın almalar yapma konusunda isteğimiz yok. Çin pazarında büyüme planlarımız var” dedi.

Ping An’ın Çin’deki büyüme beklentileri güçlü bir büyüme için hazırlanıyor. Macquarie’den analistlere göre, Ping An’ın ana sigorta ve bankacılık işletmelerinden elde edilen karların 2017 ile 2020 yılları arasında% 64 oranında artması bekleniyor. Ping An’ın ilk dokuz ayda net karı yıllık bazda% 20 artarak 79.4 milyar RMB’ye (11.5 milyar ABD Doları) yükseldi. Hayat ve sağlık sigortası segmentindeki yeni işlerin değeri aynı dönemde% 3,2 oranında büyüdü.

Bununla birlikte, Ma’nın ifadesinin Ping An’ın denizaşırı alımlarına ilgisiz kalacağı yönlü düşünülmemesi gerektiği belirtiliyor. Ping An, Çin’de teknoloji konusunda büyük yatırımlar yaptı ve bu teknoloji gelişmelerinin bir kısmını komşu pazarlarda uygulamak için istekli görünüyor. Ma, “Verimliliği arttırmaya ve riskleri kontrol etmeye yardımcı olan sağlık ve finansal teknolojimizle Asya Pasifik’e gitmek istiyoruz. Diğer şirketlerle ortaklık yapmakla ilgileniyoruz.” diye konuştu. Ma ayrıca Ping An’ın global profilini arttırmakta daha fazla yapabilecekleri olduğuna inanıyor. Ma, “Ping An’ın uluslararası olarak tanınması hala eksik çünkü kendimizi tanıtmak için yeterince aktif olmadık” dedi.