Munich Re’den suistimalleri önleme amaçlı önemli ortaklık

Alman reasürans devi Munich Re, yapay zeka tabanlı sigorta sahtekarlık tespiti alanında Berlin merkezli Fraugster ile ortaklık kurdu. Reasürör ayrıca Fraugster’in en son finansman turuna da yatırım yaptı. Online perakendeciler için sahtekarlığı önlemek amacıyla yapay zeka kullanan bir yazılım şirketi olan Fraugster, Commerzbank’ın girişim sermayesi şirketi CommerzVentures’ın ve Earlybird, Speedinvest, Seedcamp ve Rancilio Cube gibi diğer yatırımcıların liderliğinde yeni bir B round serisinde 14 milyon dolar topladı.
Fraugster, yeni fonları, perakendecilerin dolandırıcılığa karşı hızlandırılmış bir savaşla karşı karşıya kaldığı ABD, Asya ve Avrupa da dahil olmak üzere yeni pazarlara açılmaya devam etmek için kullanacağını açıkladı. Şirkete göre, online satıcılar her yıl hileli işlemlere 30 milyar dolardan fazla para kaybediyor.

Munich Re iş geliştirme müdürü Michael Berger, “Fraugster ve Munich Re’nin Özel Kurumsal Risk Ekibi arasındaki ortaklık, online tüccarların karşı karşıya kaldığı riskleri azaltma konusunda güvenlik sağlıyor. Bu riskler ilk olarak, hileli işlemlerin tespit edilmemesi satıcılar için doğrudan maliyetlere neden oluyor. İkincisi, çok fazla iyi işlemi engellemeye dayanan çok kısıtlayıcı risk yönetimi, tüccarların gelirini azaltıyor. Fraugster’ın AI ile güçlendirilmiş teknolojisinin bu riski en iyi şekilde azalttığına inanıyoruz ”dedi.

Ortaklık kapsamında, Munich Re Fraugster’ın Fraud Free ürününü garantilemekte ve bu durum perakendecinin asla kaybetmeyeceğinden emin olmak için her işlem için tüm sorumluluğu üstlenecek.

Fraugster, bir işlemin hileli olup olmadığını belirlemek için, birden fazla kaynaktan veri alan, analiz eden ve saniyenin bir kesrinde çapraz kontrol eden özel bir teknoloji geliştirdi. Fraugster’in kurucusu ve CEO’su Max Laemmle, “Teknolojimiz sürekli olarak dünya çapında ortaya çıkan yeni dolandırıcılık trendleri ile geliştiriyoruz. Müşterilerimizi dolandırıcılık riskinden koruyoruz ve aynı zamanda onlara önemli bir gelir artışı sağlıyoruz.” diye konuştu.