İsviçreli sigorta şirketi Visana’nın başkanı intihar etti

Bern merkezli sigorta şirketi Visana’nın başkanı Urs Roth intihar ederek hayatına son verdi. İsviçre sigorta şirketi tarafından yapılan açıklamada, 1995 yılında şirkete katıldıktan sonra 2012 yılında yönetim kurulu başkanı olan Roth’un 12 Kasım’da intihar ederek hayatına son verdiği bildirildi. Visina, Roth’un ailesi ve arkadaşlarına başsağlığı dileklerini iletirken, yardımcısı Valeria Trachsel’in ara dönemde şirketin yönetimini üstleneceğini açıkladı.

1960 doğumlu Roth, 1995 yılında Visana’ya katıldı. Hukuk eğitimi alan Roth, 2001 yılında yönetim kuruluna terfi etti ve 2015’te başkan oldu. Visana, 2017 yılında 200 milyon CHF net kar kaydetti.

Son yıllarda İsviçre şirketlerinin üst düzey yöneticileri arasında intiharlar gözleniyor. 2016 yılında, Zurich Insurance’ın eski genel müdürü Martin Senn, şirketten ayrıldıktan altı ay sonra intihar etmişti. Söz konusu intihar Zurich’in finans direktörü Pierre Wauthier’in intihar etmesinden üç yıl sonra gerçekleşmişti. Ayrıca 2013 yılında, devlete ait telekom şirketi Swisscom’un CEO’su Carsten Schloter’de intihar ederek hayatına son vermişti. 2008 yılında da İsviçreli özel banka Julius Baer’in genel müdürü Alex Widmer da intihar etmişti.