HDI’dan engelliler, gaziler ve şehit ailelerine özel sigorta

HDI Sigorta, Engelsiz Yaşam Vakfı ile “Engelliler, Gaziler, Şehit Aileleri İçin Özel Kaza ve Sağlık Sigortası” projesini hayata geçirdi. Mercure İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleşen basın toplantısına HDI Sigorta Grup Müdürü Öznur Öktem, Engelsiz Yaşam Vakfı Kurucu Başkanı Atilla Kaplakarslan ve proje destekçileri Aveon Sigorta Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Bağdaş, April Sigorta ve Reasürans Brokerliği Ceo’su Özlem Bankal ile Engelsiz Yaşam Vakfı Başkan yardımcısı Av. Edip Önder yönetim kurulu üyeleri Özlem Safiye Kurt, Esra Özkeçeci ve Mustafa Mercan katılım gösterdi.

HDI Sigorta olarak engelli, gazi ve şehit ailelerinin her daim yanında olduklarının paylaşan HDI Sigorta Grup Müdürü Öznur Öktem, ”Bu proje ile birçok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Engelsiz Yaşam Vakfı ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği çok kıymetli. Amacımız engelli vatandaşlar, şehit aileler ve gazilere elimizden geldiğince destek olmak” dedi. İş birliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Engelsiz Yaşam Vakfı Kurucu Başkanı Kaplakarslan, projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve bağışçıların katkılarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Kaplakarslan, “Sigortalanan engelli artık 7-24 tıbbi bilgi ve danışmanlık hizmeti alabilecek. Devlet elinden gelen her şeyi yapıyor bunda hiçbir sıkıntı yok. Bu artık engelli bireylerin ya da şehit ailelerinin yakınlarının, gazilerin artık özel hastanelere de gidebileceğini anlatan bir olay. Altını çizerek söylüyorum burada amaç, bağışlarla engelli bireylerimiz ve diğerlerinin sigortasını yapmak” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında engelli bireylerin sigortadan yararlanabilmesi için engellilik yüzdesi aranmayacak ve yaş sınırı 65 dahil şekilde olacak. Projeye destek olmak isteyen bağışçılar ise her engelli sigortası için 387.50 kuruş ödeyerek engelli, gazi ya da şehit ailesi olan vatandaşlara bir yıllık özel kaza ve sağlık sigortası yaptırabilecekler.