Aegon, CEO Alex Wynaendts ile 4 yıl daha devam dedi

Hollandalı sigorta grubu Aegon, şirketin 2008 yılından bu yana CEO’luğunu yapan Alex Wynaendts ile dört yıl daha yola devam kararı aldığını duyurdu. Aegon, denetleme kurulunun 2019 Mayıs ayındaki yıllık genel kurul toplantısında Alex Wynaendts’ın yeniden atanmasını önereceği açıklandı.

Wynaendts 1997 yılında Aegon’a katıldı ve 2003 yılında şirketin yönetim kuruluna atandı. 2008 yılında ise Aegon yönetim kurulu başkanı ve CEO’su olarak atandı. Aegon’un denetleme kurulu başkanı William Connelly, “Alex Wynaendts’ın CEO’muz olarak devam etmesinden çok memnunuz. Alex, Aegon’un stratejik, organizasyonel ve finansal dönüşümüne öncülük ediyor.” dedi.

Wynaendts ise, “Aegon’un 25.000 çalışanının sıkı çalışması ve kararlılığı sayesinde, şirketi daha teknoloji odaklı ve çevik bir yapıya dönüştürdük. Artık milyonlarca müşterimize her zamankinden daha çok yakınız ve finansal geleceğini güvence altına almalarına yardımcı olmak için daha iyi bir konuma sahibiz. Bunu, işi basitleştirerek, grubun sermaye durumunu sağlamlaştırarak ve sermaye üretimini artırarak başardık. Grup genelinde gördüğümüz büyüme fırsatlarını tam olarak gerçekleştirmek için yönetim ekibimle birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum” şeklinde konuştu.