Çin sigortacılıkta yabancı payı sınırını kaldırıyor

Çin, yabancı sigortacıların ülkede yerel ortak girişimlerinde tam sahibi olmasına izin vermeyi düşünüyor. Çin, gelecek yıl başlarında yerel ortak girişimlerin kontrolünü ele geçirmek isteyen yabancı sigorta şirketlerinden başvuruları kabul edecek. insurancejournal’de yer alan habere göre, düzenleyicinin, nihai kurallarını 2019’un ilk çeyreği kadar kısa sürede yayınlaması ve bundan kısa bir süre sonra ilgili yabancı sigorta şirketlerinden başvuru almaya başlaması bekleniyor.

İngiltere’den Prudential Plc ve Kanada’dan Sun Life Financial Inc, Çin’de yatırım yapma konusunda iştahlı olduklarını kısa süre önce açıklamışlardı. Çin, finansal sektörünü açmak için bir gündem belirledi ve bu yıl, menkul kıymet girişimlerinde yabancı sahipliğini rahatlatmak için şimdiden adımlar atmaya başladı.

Pekin, geçtiğimiz yıl kasım ayında sigorta girişimleri için ilk olarak yabancı mülkiyet oranını yüzde 50’den yüzde 51’e çıkarmıştı. Ayrıca limiti tamamen üç yıl içinde kaldırmayı taahhüt etmişti. Ancak, düzenleyicinin Çin-ABD ticaret savaşının ortasında nasıl bir tavır izleyeceği konusunda endişeler de bulunuyor.