Alman sigorta devi Allianz, Çin’de bir ilki başardı

Alman sigorta devi Allianz, Çin’in Şangay kentinde yüzde 100’üne sahip olunan bir sigorta holding şirketi kurmak için yasal onay alan ilk yabancı sigortacı oldu.

Küresel sigortacı yaptığı açıklamada, Allianz’ın Çin’deki% 100 sahiplikli bir sigorta holding şirketinin hazırlığı için Çin Bankacılık ve Sigorta Düzenleme Komisyonu (CBIRC) onayını aldığını duyurdu. Şirket — Allianz (Çin) Sigorta Holding Limited Şirketi – yabancı bir sigorta şirketi tarafından Çin’in ilk tamamen sahip olduğu sigorta holding şirketi olacak ve merkezi Şanghay’da olacak. Holding yapısının, Allianz Group’un Çin’e uzun vadeli taahhüdünü, iş fırsatlarını yakalamak ve pazarda uzun vadeli başarı elde etmek için stratejik ve finansal esnekliğini artıracağı belirtildi. Tam olarak kurulduğunda, Allianz (Çin) Sigorta Holding Şirketi, başvurusuna göre aktif hale getirilecek.

Çin, dünyanın en büyük ilk üç sigorta pazarı arasında yer alıyor ve Allianz’ın düzenleyici onayı, Çin hükümetinin yabancı sigorta ve mali kurumlar tarafından Çin’e yatırım yapmasını teşvik etmek için yakın zamanda duyurduğu bir dizi önlemi takip ediyor.

Allianz CEO’su Oliver Bate, “Allianz, Çin’de bir holding şirketinin kurulmasını başlatan ilk yabancı sigortacı olmaktan gurur duyuyor; bu stratejik pazardaki varlığımızı genişletmemiz için önemli bir kilometre taşı.” dedi.