Danimarka merkezli Qudos Insurance tasfiye edildi

Yatırım yönetimi şirketi New Nordic Advisors, tamamen sahip olduğu sigorta iştiraki Danimarka merkezli Qudos Insurance’ın (Qudos) tasfiye edildiğini duyurdu. New Nordic, Qudos’u riske atmak ve poliçe sahipleri için ihtiyatlı bir çözüm sağlamak amacıyla DARAG ile bir dizi retrospektif reasürans anlaşması imzaladı. New Nordic ve DARAG, Qudos’taki diğer portföyler için benzer çözümlerin getirilip getirilemeyeceğini ade raştırmaya devam ediyor.

Ekim 2018’de New Nordic, Danimarka merkezli iştiraki Qudos Insurance’ın yeniden yapılandırılmasını beklemeksizin kapatma kararı aldığını duyurmuştu. New Nordic CEO’su Nicolai Borcher Hansen, “Tüm karar vermemizin temelinde yatırımcılarımıza, poliçe sahiplerine ve düzenleyicimize karşı tedbirli durduk. Şirketin pozisyonu ve düzenleyici ile açık diyaloğun kapsamlı ve kapsamlı bir incelemesini takiben, Qudos’u kalıcı olarak kapatma ve kalan varlıkları tasfiye etmeye karar verdik.” dedi.

DARAG CEO’su Tom Booth ise: “New Nordic ile belirli Qudos portföyleri için retrospektif bir reasürans çözümü sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. DARAG, sigortalılarımız için değer ve güvenlik sağlayan kapsamlı eski çözümler konusunda uzmandır.” şeklinde konuştu.