Dünyaca ünlü otel zinciri Marriott’a siber saldırı

Dünyaca ünlü Marriott otellerine bugün siber saldırı gerçekleşti. Sigortacılar, dünyaca ünlü Marriott otellerine yapılan siber saldırıda büyük çapta siber kayıp bekliyor. Reinsurance News’de yer alan habere göre, sigorta ve reasürans piyasası, Marriott otel zincirinden büyük çapta bir siber kayıp için resmi bildirimi beklemekte olduğunu, 500 milyondan fazla müşteri bilgisinin saldırıya maruz kalmış olabileceğini öngörüyor.

Marriott, söz konusu ihlalin Starwood marka misafir rezervasyon veritabanını içerdiğini ve soruşturmasının veritabanına yetkisiz erişim olduğunu ve 10 Eylül 2018 tarihinde veya öncesinde Starwood mülklerindeki rezervasyonlarla ilgili bilgileri içerdiğini belirtti. Söz konusu ihlal, bazı bankacılık veya kredi kartı detaylarının kaybolmasını içeriyor.

Firma, “Bir Starwood mülkünde rezervasyon yapan yaklaşık 500 milyon kişiye kadar bilgi içeriyor. Bu misafirlerin yaklaşık 327 milyonu için bilgilerde isim, posta adresi, telefon numarası, e-posta adresi, pasaport numarası, Starwood Preferred Guest (“SPG”) hesap bilgileri, doğum tarihi, cinsiyet, varış ve kalkış bilgileri bir arada bulunuyor. Bazıları için bu bilgiler ödeme kartı numaralarını ve ödeme kartı son kullanma tarihlerini de içeriyor, ancak ödeme kartı numaraları Gelişmiş Şifreleme Standardı şifrelemesi (AES-128) kullanılarak şifrelenmiştir.” denildi. Söz konusu siber saldırının sigortacıları endişelendiriyor.

Marriott Otelleri, Ritz-Carlton, Sheraton, Westin ve Renaissance Hotels dahil olmak üzere birçok otel zincirine sahip.