AM Best, Avrupa birimi için Amsterdam’ı seçti

Sigorta piyasasının önde gelen derecelendirme kurumlarından olan AM Best, Hollanda’nın Amsterdam kentinde bulunan yeni bağlı kuruluşu AM Best (AB) Derecelendirme Hizmetlerini kurulduğunu duyurdu. Yeni ofis, ajansın AB üyesi ülkeler genelinde Brexit sonrası düzenleme amaçlı kullanılacak derecelendirmeleri sağlamaya devam etmesini sağlayacak. AM Best (AB), bir kredi derecelendirme kuruluşu (CRA) olarak Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Kurumu’na (ESMA) kayıtlı olduğunu belirtti.

Ajansın Londra merkezli yan kuruluşu olan AM Best Europe – Rating Services, halihazırda Paris’te ESMA’ya kayıtlı ve bu, AB genelinde sınır ötesi bazda derecelendirme hizmetleri sunmasına izin veriyor. Londra ofisi, EMEA bölgesi için bir merkez olarak hareket etmeye devam edecek.

AM Best, köklü finans merkezi, mükemmel yetenek havuzu ve tüm önemli Avrupa yerlerine rahat ulaşım bağlantıları nedeniyle yeni Avrupa ofisi için Amsterdam’ı seçtiğinin altını çizdi. AM Best’in Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Asya Pasifik operasyonlarının genel müdürü Roger Sellek, “Bu haberin, başvurumuzun başarılı olduğunu memnuniyetle karşılıyoruz. Amsterdam ofisimiz, müşterilerimiz için derecelendirme hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamak için her türlü Brexit sonucuna hazırlanmamızı sağlıyor.” dedi.