Optimum’dan iki önemli satın alma

Operasyonel ve günlük filo kiralama şirketleri ile sigorta şirketleri için teknoloji, dış kaynaklı iş süreci hizmetleri ve pazar yeri çözümleri sağlayıcısı olan ve teknoloji, dış kaynaklı iş süreçleri ve pazar yeri çözümleri konusunda 2018 yılında 650.000 farklı vakanın yönetimi için katma değerli çözümler sağlayan Optimum, CD Motive Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti. ve Digilera Bilgi Teknolojileri A.Ş.’yi satın aldığını duyurdu.

CD Motive Bilgi Teknolojileri Ltd. Şti.; Operasyonel ve Günlük Filo Kiralama şirketleri ile sigorta şirketlerine global işbirlikleri sayesinde otomotiv üretici yedek parça ve işçilik hesaplamalarını sağlayan Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden.  Digilera Bilgi Teknolojileri A.Ş. ise operasyonel ve günlük Filo Kiralama ile sigorta şirketlerine katma değerli yazılım çözümleri ve teknoloji geliştiren şirketi.

Optimum’dan yapılan açıklamada her iki şirket de Optimum’un operasyonel, günlük araç iralama sektöründe sağladığı akıllı, modüler, uçtan uca ve entegre çözümlerini tamamlayıcı roller üstlenecekler. Bunun yanı sıra bu satın alma Optimum’un sigorta sektöründe hızla büyümekte olduğu dış kaynak sağlayıcılığı hizmet faaliyetlerine de katkı sunacak.

“Amacımız müşterilerimizin maliyetlerini düşürüp uzmanlıklarına odaklanmalarını sağlamak”

Satın almalara yönelik açıklamalarda bulunan Optimum Genel Müdür Yardımcısı Salih Zeki Bekiryazıcı, uzmanı olduklarını Otomotiv Satış Sonrası’nda sağlamakta oldukları çözümlerle müşterilerinin temel yetkinlikleri ile ilgili faaliyetleri dışında müşterilerine önemli rekabet avantajı sağladıklarını belirterek şunları söyledi: “Sahip olduğumuz ölçek, uzmanlık, deneyim gibi avantajları, yeni satın aldığımız şirketlerin yetenekleri ile birleştirip çözümlerimizi daha cazip kılmayı hedefliyoruz. Bu nedenle, müşterilerimiz yeni bir yatırım yaparak ek maliyetlere katlanmak yerine, gerçekleştirmek istediği faaliyeti tedarikçilere yaptırarak, maliyetleri açısından önemli avantajlar sağlayacaklardır.”

“Hedefimiz müşterilere maliyet avantajı sağlamak ve tamir süreçlerini kısaltmak”

Optimum Yönetici Ortağı Eyal Tarablus ise: “Optimum olarak ürünlerimiz ve faaliyetlerimiz ile müşterilerimizin Otomotiv Satış Sonrası Hizmet Sürecinin daha verimli gerçekleşmesi misyonunu taşıyoruz. Bünyemize katılan yeni şirketler ile müşterilerimizin satış sonrası hizmetler sürecini daha etkin kılıp, süreçleri olumlu yönde değiştirmeye çalışıyoruz. Ayrıca çözümlerimizi 2019 yılından itibaren uluslararası hale getirerek misyonumuzu daha geniş kitlelere yayabilecek olmanın heyecanı içindeyiz” açıklamasıyla satın alma konusundaki memnuniyetini dile getirdi.

Optimum Otomotiv Satış Sonrası Çözümleri Ticaret A.Ş.

2012 yılında yenilikçi, güvenilir ve müşteri odaklı otomotiv satış sonrası çözümleri sağlamak amacıyla kurulan Optimum, 2018 yılı içinde gerçekleşen 650.000 işlem için sağlamış olduğu çözümlerle Operasyonel Filo Kiralama ve Günlük Araç Kiralama şirketlerinin büyük bölümü ile başlıca sigorta şirketlerine modüler, uçtan uca çözümler sağlayan bir şirket. Optimum,  96 çalışanı ve GOSB Teknokent’teki Teknoloji Merkezi ile müşteri ihtiyaçlarına göre geliştirilmiş 10 farklı Teknoloji, Dış Kaynaklı İş Süreci Hizmetleri ve Pazaryeri ürünleri sunuyor.