İtalyan petrol devi Saipem’e siber saldırı

İtalyan petrol şirketi Saipem SpA,  Orta Doğu’daki sunucularını hedef alan bir siber saldırıya uğradığını duyurdu. insurancejournal’da yer alan habere göre, Milan merkezli şirket Pazartesi günü bir siber saldırı saptadığını ve daha fazla ayrıntı vermeden normal aktivitelerin geri getirilmesi için harekete geçildiğini açıkladı.

Şirket sözcüsü Mauro Piasere, BAE ve Suudi Arabistan’daki sunucuların yoğun saldırıya uğradığını belirterek, saldırıda idari verilerin hedef alındığını ve Avrupa’daki işletmelerinden 30’dan az kişinin istihdam edilen İskoçya Aberdeen’deki yatırımlarına saldırı olduğunu söyledi. Piasere, saldırının nereden kaynaklandığını veya kimin arkasında olduğunu ise belirtmezken, çok sayıda potansiyel fail olduğunun da altını çizdi.

İtalyan üniversitesi Politecnico di Milano’da bilgisayar güvenliği profesörü olan Stefano Zanero, “Önemli bir uluslararası petrol ve gaz lideri olan Saipem, İtalya’nın temel kritik altyapılarının bir parçasıydı ve bu konumlandırma, hem maddi güdümlü hem de devlet destekli saldırganları çekiyor.”dedi.