Denizlerde taşınan yükün %30’u sigortasız

Dünya deniz taşımacılığı devi Maersk, kargo sigortasına bir alternatif bir sigorta çözümü sunduğunu duyurdu.  container-mag.com’da yer alan habere göre,  Value Protect adındaki çözüm ile kargo sigortasına alternatif olarak kargoda hasar meydana gelmesi durumunda tam tazminat alma şansı yaratılıyor. Maersk ürünün nakliye ile ilgili gecikmeleri takiben siber saldırıları, hırsızlık ve kargo hasarlarını da kapsadığını belirtti.

Maersk’den yapılan açıklamada, zaman alıcı ve pahalı bir uygulama olması nedeniyle okyanusta hareket eden yükün yaklaşık% 30’u sigortasız olduğu belirtildi.

Value Protect’in Maersk’in taşımalarında geçerli olduğu ifade edilirken, ürünün yangın, deniz, hırsızlık, doğal afetler ve gecikme nedeniyle meydana gelebilecek hasarlar nedeniyle meydana gelebilecek kazalar gibi hasarlarda meydana gelen hasar veya zararı kapsadığının altı çizildi. Kuru yüklerde ve soğutmalı konteynerlerde sevk edilen mallar için mevcut olan çözümün, normal kargo sigortasına eklenebildiği veya ayrı olarak kullanılabileceği açıklandı.

Maersk’te lojistik ve hizmetler müdürü olan Klaus Rud Sejling: “Taştığımız her konteynere dikkat ediyoruz. Yine de, bazı olaylar, kargo kaybı veya hasara yol açabilecek aşırı hava veya deniz tehlikeleri gibi bizim kontrolümüzün dışında olabiliyor. Value Protect’i satın alacak müşterilerimiz huzur içinde olacak, böylece öngörülemeyen bir olay olsa bile, ürünlerinin koruduğundan emin olabilicekler.” dedi.

Maersk’in global sigorta ürün müdürü Maia Parlagashvili ise, “Müşterilerimize tedarik zincirlerini basitleştiren akıllı uçtan uca çözümler sunmak istiyoruz. Sigorta tecrübelerini onlara sorduğumuzda, birçoğu lojistik risklerini karşılamak için daha basit çözümlere sahip olmak istediklerini söyledi. Value Protect ise buna cevabımız.” diye konuştu. Value Protect’in dünya genelinde henüz çeşitli ülkelerde mevcut olduğu ve altı ay içinde dünya geneline kademeli olarak yayılacağı da ifade edildi.