Lloyd’s Brüksel’in CEO’luğuna Sonja Rottiers atandı

Sonja Rottiers, Lloyd’s Brüksel’in CEO’su olarak atandı. Rottiers aynı zamanda Lloyd’s Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölge müdürü olacak ve şubat ayında görevine başlayacak. Rottiers 30 yılı aşkın bir süredir, Belçika finans hizmetleri sektöründe, sigorta ve bankacılık alanında üst düzey liderlik pozisyonların da bulundu. Son olarak, ING Belgium için icracı olmayan bir yönetim kurulu üyesi ve Kinepolis NV Group ve Leasinvest Real Estate’in yönetim kurulu üyesiydi. Daha önce ise AXA Belçika’nın fianans ve veri departmanlarının başı ve yönetim kurulu üyesiydi.

Lloyd’s CEO’su John Neal, “Lloyd’s Brussels, Lloyd’s için önemli bir dönüm noktası. Şu anda Avrupa işini kurmakta olan Sonja, müşteri odaklı bir Avrupa sigorta şirketi olarak büyümek için iyi bir konuma sahip olmasını sağlamaya odaklanacak.” dedi.

Rottiers ise “Tarihinin bu heyecan verici zamanında Lloyd’s’a katılma fırsatına sahip olmaktan heyecan duyuyorum. Avrupa risk ortamı değişiyor ve Lloyd’s’un başardığı uzman risk çözümlerine olan talep artıyor. Lloyd’s Brussels’ın pazara getireceği yeni fırsatları ve kıtadaki işimizi büyütmeye yardımcı olmayı dört gözle bekliyorum.” diye konuştu.

Öte yandan Lloyd’s Brussels, yönetim kuruluna iki yeni ekleme daha yaptığını duyurdu. Michel Flamée, şirketin başkanlığına atandı ve Christian Noyer de, icracı olmayan yönetmen olarak şirkete katıldı. Flamée, Belçika Ulusal Bankası’nın yönetim kurulu üyesi ve Belçika Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (CEPANI) başkanıydı. Kariyeri boyunca Avrupa Sigorta ve Mesleki Emeklilik Kurumu (EIOPA) dahil olmak üzere çeşitli düzenleyici kurumların yönetim kurullarında görev yaptı. Noyer ise 10 yıl Fransa Merkez Bankası’nın governorlüğünü yaptı ve 2015’ten bu yanada governorlüğünü yapıyor. Aynı zamanda Fransız Mali Konseyi’nin bir üyesi ve Brexit ile ilgili konularda Fransız hükümetinin danışmanı. Söz konusu atamaların Belçika Ulusal Bankası onayına tabii olduğunun altı çizildi.