Yeni tescil araçların poliçelerinde zeyil 1 ay içinde yapılacak

SAİK VE Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) toplantısında alınan kararlardan olan yeni tescil araçlar için YK (yeni kayıt) plaka ile yapılan poliçelere bir ay içinde zeyil (poliçe üzerinde herhangi bir değişiklik, ilave, iptal gibi durumlar olduğunda yapılan işlem) yapılması zorunluluğu başladı.

Acentelerin Sesi Ekibi’nden yapılan açıklamada konuya ilişkin olarak şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlarımız, SAİK ve SBM Arasında 4 Aralık 2018 tarihinde yapılan toplantıda alınan kararlardan biri olan, “Yeni tescil araçlar için YK plaka ile yapılan poliçelere bir ay içinde zeyil yapılması zorunluluğuna dair uyarı ve bilgilendirmeler” şirketler tarafından Acentelerine aşağıda ki metin ile yazılı olarak duyurulmaya başlanmıştır.

“Değerli İş Ortaklarımız, Sigorta Bilgi Merkezi’nden aylık olarak sigorta şirketlerine iletilen duyurulara istinaden trafik poliçelerinde, poliçe başlama tarihi 1 ayı geçmiş olmasına rağmen yürürlükte olan “Yeni Kayıt” plakalı poliçelere plaka zeyili yapılması zorunludur.Plaka zeyili yapılarak araç bilgileri düzeltilmeyen poliçelerde meydana gelecek hasarlarda ciddi sorunlar yaşanabileceğini hatırlatır, konuya gereken özenin gösterilmesi konusunda desteğinizi rica ederiz.Saygılarımızla,”

Hasar anında sorun yaşamamanız açısından konuya hassasiyet göstermeniz için sizlerle de paylaşmak istedik. İcra Komitesinin yaptığı görüşmelerde, toplantılarda alınan kararların birer birer hızlıca uygulamaya alınmasını mesleğimiz adına sevindirici buluyor ve Komite Üyelerine Acenteleri Sesi ekibi olarak teşekkür ediyoruz. Bilgilerinize sunuyoruz.”