Generali, Hindistan’daki yatırımlarını artırıyor

İtalya merkezli sigorta devi Assicurazioni Generali S.p.A., Hindistan’da ortak girişimlerindeki payını % 25.5’ten % 49’a yükselttiğini duyurdu.

Generali Group, Future Group ile yaptığı Hint sigorta pazarındaki ortak girişimlerindeki payını yüzde 25.5’ten yüzde 49’a çıkarmaya yönelik anlaşma imzaladığını duyurdu. businessinsurance’da yer alan habere göre, bu işlemle Generali, Hindistan’daki ortak girişimlerine yaklaşık 120 milyon euro (137.3 milyon $) daha yatırım yapacak. Generali’nin Hindistan’daki ortak girişim şirketleri Future Generali India Life Insurance Co. hayat dışı sigorta yazan Future Generali India Insurance Co. Ltd. ve yeni kurulan ortak girişimi FG&G Distribution Private Ltd.den oluşuyor.

Generali International CEO’su Jaime Anchustegui Melgarejo yaptığı açıklamada, “Yeni Generali stratejisi, yüksek potansiyel sigorta piyasalarına odaklanmak üzerine kurulu. Hindistan, Asya’daki genişleme planımızda önemli bir rol oynayacak. Future Group ile ortaklığımızın güçlendirilmesi, Hindistan’a daha fazla yatırım yapma taahhüdünün açık bir işaretidir” dedi. Future Group CEO’su Kishore Biyani ise şunları söyledi: Generali ile ortaklığımızı büyütmekten heyecan duyuyoruz. Sigorta şirketlerimizi daha müşteri odaklı hale getirmeye kararlıyız ve Generali’nin küresel uzmanlığı ile birlikte Hindistan’da benzersiz ve farklılaştırılmış platformlar oluşturabileceğimize inanıyoruz.”