Marriott’a siber saldırıda rakamlar netleşiyor

Otelcilik devi Marriott International Inc. geçen ay açıklanan büyük bir siber saldırıda 383 milyona yakın müşteri kaydının çalındığını açıkladı. İlk tahminlerde 500 milyon civarında müşterinin bilgilerinin çalındığı yönünde bilgiler paylaşılmıştı.

Marriott’tan yapılan son açıklamada, Starwood Hotels rezervasyon sistemine yapılan saldırıda 25.55 milyon kişinin pasaport numarasının 8.6 milyon kişinin de şifreli ödeme kartı bilgilerinin çalındığı ifade edildi. Marriott daha önce pasaport numaralarının ve ödeme kartlarının alındığını ancak kaç tane olduğu yönünde bilgi paylaşmamıştı. Şirket 30 Kasım’da Starwood otel rezervasyonu veritabanının, tarihteki en büyük ihlallerden birinde dört yıllık bir süre boyunca saldırıya uğradığının anlaşıldığını açıklamıştı. Saldırıyı en az beş ABD eyaleti ve İngiltere Bilgi Komisyon Ofisi araştırıyor.

Marriott ayrıca, Eylül 2016’da kullanmaya başladığı Starwood rezervasyon veritabanının 13.6 milyar dolara satın alma çabasını tamamladığını da duyurdu. Söz konusu saldırı Marriott’un Starwood’u satın alma teklifinden bir yıl önce 2014 yılında başladı.