HDI Global Specialty, 1 milyar euro ve yeni CEO ile yola çıktı

Hannover Re ve HDI Global’in uzmanlık alanı faaliyetlerinin birleşmesi ile Mayıs 2018’de oluşturulan HDI Global Specialty, 1 milyar euro sermaye ve yeni CEO’suyla yola çıktı. HDI Global (yüzde 50,2) ve Hannover Re’nin (yüzde 49,8) ortaklaşa sahip olduğu HDI Global Speciality şu anda kaza ve sağlık, havacılık, siber, enerji, genişletilmiş garanti, finansal ve profesyonel çizgiler, yasal giderler, denizcilik, politik şiddet ve politik risk, evcil hayvan ve çiftçilik ile spor, eğlence ve eğlence riskleri gibi küresel uzmanlık alanlarında risklere güvence veriyor. Şirket, altı ülkede kendi ofislerinden ve HDI Global ağı boyunca 150 ülkede faaliyet gösterecek.

Öte yandan şirket yeni CEO’sunun da atamasının yapıldığını açıkladı. Daha önce Inter Hannover’in CEO’su olan Ralph Beutter, HDI Global Specialty’nin CEO’luğunu üstlendi. İngiltere’de HDI Global’in genel müdürü olan Richard Taylor’da şirketin Pazarlama Direktörlüğüne atandı.

Yapılan açıklamada, HDI Global Specialty yeni ekipler, iş portföyleri ve birleşme ve satın almalar (M&A) belirleyerek aktif bir strateji üstlenmeyi planlıyor.