Lloyd’s’un yeni Başkanı strateji değişikliği sinyali verdi

Lloyd’s Market Association (LMA) Başkanı Andrew Brooks, gelişen ekonomilere odaklanma stratejisini yavaşlatarak daha çok ABD piyasasına odaklanmaları gerektiğini söyledi. Financial Times’da yer alan habere göre, son zamanlarda Mumbai, Dubai, Kazablanka, Bogota ve Mexico City gibi alanlarda ofisler açan LMA’ın yeni Başkanı Andrew Brooks satareji değiştiren farklı bir bakış açısı sundu.

Brooks, “Gelişmekte olan ülkelere bu kadar yoğun bir şekilde odaklanarak, Kuzey Amerika kilit pazarımızdaki gücümüzü kaybettik” dedi. FT, ABD’nin dünyanın en büyük sigorta piyasası ve Kuzey Amerika’nın Lloyd’s’un primlerinin yarısının kaynağını oluşturduğunun altını çizdi. Brooks, ABD’de inovasyon yoluyla daha fazla iş alanı olduğuna inandığını belirterek, “Yeni teknoloji üzerinde çalışabilir ve Kuzey Amerika için ürünler geliştirmek için gerçekten zaman harcayabilirsek, bu harika olurdu.”diye konuştu.

Brooks, yine de gelişmekte olan pazarlarda yeni ofisler açma politikasının fazla ileri gidebileceğinin da altını çizdi. Brooks, “Yeni pazarlarda lisans almak önemlidir, ancak mutlaka fiziksel bir varlığa ihtiyaç duymazsınız” şeklinde konuştu.

Öte yandan Brooks’un bu açıklamalarına karşı açıklamalarda geçikmedi. FT’ye açıklamalarda bulunan Hiscox’un CEO’su Bronek Masojada, geniş bir lisans ağının çok önemli olduğunu belirterek, “Bir lisans ağı oluşturmak ve sürdürmek giderek daha önemli hale geldi. Örneğin, Çin’e gitmek istiyorsak, Lloyd’s lisansını kullanabiliriz. Öte yandan birkaç yıl içinde Nijerya, dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olacak” dedi.