Allianz, Hindistan’da reasürans şubesi açtı

Alman sigorta devi Allianz Group’un kurumsal sigorta şirketi Allianz Global Corporate & Speciality (AGCS), Asya Pasifik’teki büyümeyi desteklemek için Hindistan’ın Mumbai kentinde yeni bir reasürans şubesi açtı.

Allianz Global Corporate ve Specialty (AGCS) şubenin gelişmekte olan en hızlı re / sigorta pazarlarından birindeki fırsatları değerlendirmesine ve Hindistan’da ticari çıkarları olan global kurumsal müşterilere daha iyi hizmet vermesine olanak sağlayacağını duyurdu.

Hindistan hükümeti, reasürans pazarını 2016 yılında yabancı şirketlere açmak için düzenlemeleri değiştirdi ve Allianz, geçen yılın başlarında Hindistan Sigorta Düzenleme ve Geliştirme Kurumu’ndan (IRDAI) gerekli reasürans lisansını aldı. Halen, Hindistan pazarında Munich Re, Swiss Re, SCOR, Hannover Re, RGA, AXA ve Gen Re’nin yanı sıra Lloyd’s of London olmak üzere şubeleri bulunuyor. Reasürans sözleşmelerinde ülkedeki tek aktif reasürör ise GIC Re. AGCS, Hindistan şubesinin başlangıçta mülk, sorumluluk, denizcilik, finansal hatlar, inşaat ve mühendislik ve enerji için fakültatif, oransal ve orantısız reasürans çözümleri sunacağını açıkladı. Son şubenin eklenmesiyle, AGCS’in şu anda Asya Pasifik’te 16 şehirde şubeleri bulunuyor.