Komşuda sigorta şirketi kavgası

Yunanistan’da faaliyet gösteren Credit Agricole Life’ın Bulgar sigortacı Euroins Sigorta Grubu (EIG) tarafından satın alınmasına ikinci kez izin verilmedi.

Yunanistan merkez bankası Kredi ve Sigorta Komitesi, Credit Eurocole Life’ın % 100 hissesinin Bulgar Euroins Sigorta Grubu (EIG) tarafından satın alınmasına izin vermedi. Kararının gerekçelerini açıklayan düzenleyici, grubun mali durumu ve istikrarı, hayat sigortası sektöründeki deneyim eksikliğinin yanı sıra EIG’nin dış borçlanma konusundaki yoğun güvenirliği ile ilgili endişeleri olduğunun altı çizildi.

EIG ise Yunanistan CB’nin satın alınmasına izin verilmemesi haksız bulduğunu açıkladı. EIG ayrıca Yunanistan Merkez Bankası tarafından “ayrımcı ve eğilimli” olarak kullanılan argümanları tanımladı. Ancak Bulgar grubu, Yunan pazarında daha da genişleme kararını sürdürdüğünü duyurdu. EIG’nin Credit Agricole Life’ı satın alma girişiminin ilki, 2016’da, EIG’nin Romen biriminin o dönemde sahip olduğu borç ödeme sermayesi sorunları nedeniyle Yunan piyasa düzenleyicisi tarafından da reddedilmişti. Eurohold Bulgaristan’ın bir birimi olan EIG, Bulgaristan dışında dokuz ülkede faaliyet gösteriyor. İspanya, İtalya, Polonya, Rusya, Ukrayna, Romanya, Makedonya, Yunanistan ve Gürcistan. Grubun yıllık cirosu 330 milyon euro ve 2,5 milyondan fazla müşterisi bulunuyor.