PIMCO ve Allianz, sigorta bağlantılı menkul kıymet işine giriyor

Sigorta devi Allianz ve grubun yatırım grubu PIMCO, sigorta bağlantılı menkul kıymetler piyasasına girmek için ortak bir birim kurduklarını açıkladılar. Söz konusu kurulan birimin başına ise mülk ve kaza sigortasına bağlı menkul kıymetler (ILS) pazarında 30 yıldan fazla deneyime sahip olan Rick Pagnani atandı.

Yapılan açıklamada, PIMCO, bağımsız sigortalama ve portföy inşaat prosedürlerini sürdürürken, teminatlandırılmış reasürans ve diğer yapılandırılmış yatırımlar şeklinde küresel felaket riskini temin etmek için ana ortağı Allianz ile ortaklaşa çalışacağı belirtildi. Bu farklılaştırılmış yaklaşımın, PIMCO’ya açık piyasa kaynaklı risk yaratma esnekliği sağlayacak ve müşteriler için riske uyarlanmış çekici bir getiri sağlayacağının da altı çizildi.

PIMCO’ya katılmadan önce Pagnani, Mt. Logan Re ve Everest Re’nin üçüncü taraf ILS yatırım işini kurdu. 2012’de Everest’e katılmadan önce Pagnani, TigerRisk Partners’ta bir ortak ve felaket türevlerine odaklanan Bermuda merkezli bir reasürans şirketi Ascendant Reasürans Genel Müdürü idi. Aynı zamanda Swiss Re New Markets’in genel müdürlüğünü yaptı. Pagnani’nin Fordham Üniversitesi’nden MBA ve Hobart College’dan lisans derecesi bulunuyor.

PIMCO İcra Kurulu Başkanı Emmanuel Roman, “Oynaklığın finansal piyasaların temeli haline geldiği ve müşterilerin yatırımlarını çeşitlendirmek istediği bir zamanda sigorta bağlantılı menkul kıymetler piyasasına girmekten heyecan duyuyoruz. Allianz ile ortaklık, PIMCO’ya çeşitlendirilmiş bir küresel felaket riski portföyüne erişim ve müşteriler için cazip bir risk ayarlı getiri sağlama çabamızdaki öncü bir küresel sigorta grubunun güçlü yeteneklerinden yararlanma becerisi sağlayacak” dedi.

Allianz Re CEO’su Amer Ahmed ise, “PIMCO ve Allianz’ın bu ortaklığının her iki şirketin de güçlü yanlarına dayandığına inanıyoruz. PIMCO ile Allianz’ın sigorta risklerini sağlayabileceği sermayeyi sağlayabilen, hem geleneksel afet riskine maruz kalma risklerini hem de zamanla diğer risk sınıflarını sağlayabilen bir yatırımcı tabanına erişime sahip bir ortağımız var. Allianz’da bunun, taahhüt kapasitemizi genişletmemizi ve yeni ücret bazlı gelir akışları oluşturmamızı sağlayacağından heyecan duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Allianz Re ile birlikte Allianz Group’un kurumsal sigorta şirketi Allianz Global Corporate & Speciality ise PIMCO ILS işini uluslararası taahhüt ağına erişim ve Capital Solutions ekibinin anlaşma yapılandırma yetenekleri ile destekleyecek.