Lloyd’s yeni CFO’sunu Allianz’da buldu

Özel sigorta ve reasürans pazarı Londra merkezli Lloyd’s, Allianz’dan Burkhard Keese’yi yeni finans yöneticisi (CFO) olarak atadı. Keese, Allianz Group’ta 14 yıl çalıştıktan sonra Lloyd’s’da 1 Nisan 2019’da yerini alacak. Keese 2012’den bu yana, Allianz Deutschland AG’nin CFO’luğunu yapıyordu. Keese, daha önce de Allianz’ın küresel finans fonksiyonunun icra başkan yardımcısı ve genel müdür yardımcısıydı.

Öte yandan Keese’in yerini alacağı John Parry ise Lloyd’s’da 17 yıl çalıştıktan sonra geçen yıl mayısta ayrılacağını duyurmuştu. Parry, Lloyd’s’a Ağustos 2001’de katıldı ve Aralık 2014’ten bu yana CFO’luğunu yapıyordu.

Keese’in Allianz Deutschland AG’nin CFO’luğu sırasında, Solvency II’nin iç modellerini başarıyla uyguladığı, değer yaratan bir büyüme stratejisi getirdiği ve birkaç büyük dönüşüm programı başlattığı belirtiliyor. Allianz Deutschland CFO’su olarak, şirketin 300 milyar euroluk yatırım portföyünden de sorumluydu.

Keese’in Lloyd’s CFO’luğunda sorumlulukları, şirkete ve piyasaya finansal raporlama, sermaye belirleme ve sermaye yeterliliği, vergi, hazine ve yatırım yönetimini  içereceği ifade edildi. Lloyd’s İcra Kurulu Başkanı John Neal, “Burkhard’ı Lloyd’s’a davet etmekten mutluluk duyuyorum. Finansal dönüşüm, sermaye ve yatırım yönetimi konularında liderlik tecrübesine sahip ve aynı zamanda işletme dönüşümünde kanıtlanmış uzmanlığa sahip, başarılı bir finans sorumlusu. Burkhard, Lloyd’s’a heyecan verici bir zamanda katılıyor.” dedi.

Keese ise yaptığı açıklamada, “Allianz Deutschland’dan ayrılmak zor bir karardı, ancak Lloyd’s’a katılmaktan heyecan duyuyorum. Benim için, Lloyd’s’un başarısında rol almak inanılmaz bir fırsat. 330 yıldır Lloyd’s dünyanın risklerini üstleniyor ve bu uzun ömürlülük dayanıklılığını gösteriyor. Bu fırsatın bana verilmesinden heyecan duyuyorum.” diye konuştu.