Insurtech Zego, Fransız La Parisienne ile ortak oldu

Araç sahipleri için kullandıkça öde sigorta sağlayıcısı olan Londra merkezli insurtech Zego, hizmetlerini Avrupa genelinde genişletmek için Fransa merkezli La Parisienne Assureces (LPA) ile ortaklık kurdu. La Parisienne, Fransa’daki en eski bağımsız sigorta şirketi durumunda.

Ortaklık, kullandıkça öde sigortacısını yeni pazarlara açılmasını hızlandırılmasını sağlayacak. Zego, 2016 yılında eski Deliveroo yöneticileri tarafından başlatıldı. Kasım 2017’de, şirket Balderton Capital liderliğindeki A Serisi fonunda 6 milyon sterlin fon sağladı. Otomobil sürücüleri için ilk ürünü tamamen Aviva tarafından piyasaya sürüldü.

Zego Genel Müdürü Sten Saar: “Kısa bir zaman diliminde İngiltere ve İrlanda’da güçlü bir yapı oluşturduk ve binlerce serbest çalışan işçi, girişimci ve küçük işletme için esnek bir sigorta sağladık. Bu ortaklık, bugüne kadar büyümemizi ve Avrupa çapında genişlemeyi hızlandırmamızı sağlayacak ”dedi. LPA CEO’su Olivier Jaillon ise, “La Parisienne Assureces’in değişen bir dünyanın beklentilerine uyan yenilikçi ürünleri destekleme yeteneğini vurgulayan bu iddialı ortaklığımızla son derece gurur duyuyoruz.” diye konuştu.