TSB’den Sigorta ve Emeklilik Sektörü Strateji Belirleme Çalıştayı

Türkiye Sigorta Birliği (TSB), sektörün hedef ve planlarının sigortacılığın bileşenlerince ortaklaşa ele alınması için “Sigorta ve Emeklilik Sektörü Strateji Belirleme Çalıştayı” düzenledi. Tüm çabalara rağmen sigorta penetrasyonun yüzde 1,5’ta kaldığının belirtildiği çalıştayda, artık potansiyelin harekete geçirilmesi gerektiği vurgulandı.

7 Aralık’ta İstanbul Conrad Otel’de düzenlenen çalıştayın açılışında konuşan TSB Başkanı Can Akın Cağlar, kefalet, alacak, siber ve katılım sigortacılığı ürünlerinin son dönemde hayatımıza girdiğini belirterek, “Bunları daha ileri noktalara taşıyacağız. Kuşak değişimlerini de göz ardı edemeyiz. Yeni kuşakların beklentilerine göre gelecekte ürün ve hizmetler belirlemeliyiz” dedi.

Daha sonra konuşan Sigorta Denetleme Kurulu Başkanı Mete Güler, sektör büyümeye devam ederken finansal sağlamlığını da koruduğunu ifade etti. Öz kaynak yeterliliğinin elementerde yüzde 147, hayat ve emeklilikte yüzde 280 olduğunu belirten Güler, “Şirketlerin mali gelirleri de artıyor. Mali dengelerine etki edecek kadar kur riski de söz konusu değil. Sektörün arzu edilen büyüklüğe ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Sektöre desteğe devam

Güler’den sonra söz alan Sigortacılık Genel Müdürü Murat Kayacı, sigortacılığın finans sektörü içindeki payının henüz arzu edilen noktada olmadığını söyleyerek, “Kişi başı prim ve toplam primin GSMH’deki payı yeterli değil, ancak istikrarlı büyüme devam ediyor. Toplam teminat ve BES’teki toplam fon büyüklüğü düşünüldüğünde, sektörün ülke açısından önemi ortada” dedi.

Daha sonra konuşan Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu, yapay zeka uygulamalarıyla büyük verinin daha iyi işlenmesinin sigortacılığın verimliliğini arttıracağını ve müşteri memnuniyetine katkıda bulunacağını söyledi.

“Cumhurbaşkanlığı sigorta ve finans için daha çok şey yapacak”

Son konuşmacı Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, “Bazen çok şey yaptık ama daha alacak çok yol var deriz ama sigorta ve finans sektörü için bunu diyemiyoruz. Ama bundan böyle sektörle işbirliğini arttıracağız” dedi.

Blockchain, yapay zekâ ve siber riskler

Haberin özetini okudunuz. Tamamı 15 Şubat’ta yayınlanacak Sigorta Dünyası dergisinde…