Allianz X yatırım bütçesini 1 milyar euroya çıkardı

Alman sigorta devi Allianz Group’un dijital yatırım birimi Allianz X’in sermaye gücünü artırarak Avrupa’nın en büyük kurumsal girişim fonlarından biri haline getirdi.
Allianz X, 2016 yılında 430 milyon euroluk ilk yatırımla piyasaya çıktı. Grup şimdi fon büyüklüğünü 1 milyar euraya çıkardı. Sigortacı, artışın Allianz X’in yatırım kayıtlarının, büyüme şirketleriyle başarılı işbirliğinin ve grubun genel dijital dönüşüm stratejisine katkısının bir sonucu olduğunu açıkladı. Fonlar, küresel olarak Allianz Grubu ile stratejik olarak ilgili olan dijital şirketlere doğrudan doğrudan yatırım yapmak için kullanılacak.

Allianz X, bugüne kadar dünyanın dört bir yanındaki sigorta ile ilgili dijital işletmelere 15’ten fazla doğrudan yatırım yaptı. Afrika, Asya ve Latin Amerika’daki düşük gelirli müşterilere hizmet etmek için mobil teknolojiyi kullanan lider mikro sigorta şirketi BIMA’ya 96.6 milyon dolar yatırım yaptı.Ek olarak, Allianz X, Şubat 2018’de Kansas City merkezli çalışma sermayesi pazarı C2FO’ya 30 milyon dolar, Nisan 2018’de ise önde gelen Güneydoğu Asya mobil platformu Go-Jek’e 35 milyon dolar yatırım yaptı. Dijital yatırım birimi ayrıca N26’nın geçen yılki 160 milyon dolarlık C Serisi ortak liderinin ardından N26’nın D Serisi finansman turuna katıldı.

Allianz SE’nin işletme dönüşüm sorumlusu Iván de la Sota, “Allianz X’in şu ana dek kaydettiği ilerlemeden çok memnunuz ve Allianz’ın ana faaliyetiyle ilgili gelecek nesil dijital büyüme şirketlerini daha da yatırım yapmaya ve geliştirmeye kararlıyız.” dedi.

Gelecek vaat eden teknoloji şirketlerine sermaye taahhüdünün yanı sıra, Allianz X, portföy şirketi ile bir veya daha fazla Allianz işletme kuruluşu veya global iş kolu arasında stratejik ortaklıklar geliştirmeye odaklanarak her iki tarafta da uzmanlık kazanıyor.

Allianz X’in CEO’su Nazım Çetin ise, “Stratejimizi değiştirdiğimizden beri birçok şirketin Allianz’ın iş birimleriyle başarılı ortaklıklar kurduğu harika bir portföy oluşturduk. Yatırım bütçemizi 1 milyar euroya çıkarttığımız için çok heyecanlıyız ve hem portföyümüzü güçlendirmek hem de Allianz için yeni şirketler yaratan güçlü, küresel platformlar oluşturmak için bize tahsis edilen fonları kullanacağız.” şeklinde konuştu.