TSEV’in “Aktüerlik Sınavları”na yönelik eğitim programları yenilendi

Her yıl Bahar ve Güz dönemlerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından SEGEM aracılığıyla yapılan Aktüerlik Sınavları öncesinde TSEV tarafından gerçekleştirilen sınava yönelik eğitim programları 2019 Şubat ayında tekrar başladı.

TSEV’in 2009’dan bu yana başarıyla yürüttüğü programlarda 2019 yılında değişikliklere gidildi. Daha önce tek bir eğitmen tarafından verilen program, talebin artması nedeniyle yeni bir ekip oluşturularak paylaştırıldı. 28 Ocak’ta yeni eğitmen kadrosunun aktüer adaylarıyla tanışması amacıyla her iki seviyede de ikişer saatlik soru çözüm seansları gerçekleştirildi. TSEV Müdürü Mehmet Kalkavan’ın da bir açılış konuşması yaparak yeni ekibi tanıttığı büyük ilgi gören seanslarda katılımcılar, eğitmenlerle birebir tanışma fırsatı yakalarken yeni program öncesinde de eğitimlerle ilgili bilgi sahibi olma fırsatı yakaladı.

TSEV’in 2019 Aktüerlik Sınavlarına Yönelik Eğitim Programlarında, daha önce yürütülen eğitimlerden farklı olarak iki yenilik göze çarpıyor. Öncelikli olarak tamamı aktüer olan 5 kişiden oluşan yeni bir eğitmen kadrosu kuruldu. Üçünün akademisyen kökenine de sahip olduğu yeni kadronun tümü meslekleri gereği aktüerya uygulamaları konusunda da deneyim ve bilgi sahibi. Bu nedenle eğitmenlerin katılımcılara mesleki anlamda da katkı vermeleri, ihtiyaç durumunda mentorluk desteği de sağlayabilmeleri öngörülüyor. Yeni ekipteki eğitmenlerin tamamı, tüm sınav başlıklarına hakim olduğundan konu paylaşımı kalıcı olmayacak; her eğitmen her yeni yılda farklı bir konu başlığını ele alacak. Böylelikle her bir başlığın farklı bir bakış açısıyla ele alınarak zenginleştirilmesi amaçlanıyor. İkinci önemli değişiklik ise eğitim tarzında gözüküyor. Yeni eğitim formatında öncelikli hedef yine katılımcılara sınav kazandırmak olmakla birlikte bu kez konu anlatımlarına da ağırlık verilerek, aktüerlik mesleğini yapmakta olan kişilerin temel konuların mantığını kavraması ve bu bilgileri meslekleriyle de bağdaştırıyor ve kullanabiliyor olması amaçlanıyor.

Eğitim takvimleri, çalışanların mesai saatlerine göz önünde bulundurarak daha önce de olduğu gibi, çoğunlukla hafta içi akşam ve hafta sonu gündüz saatleri baz alınarak oluşturuldu. Eğitimlerin sınav tarihinden önce bitmesi amaçlanırken; sözel ağırlığı olan eğitimlerin sınav tarihlerine yakın planlanmasına da özen gösterildi.

Eğitim tarihleri aşağıda yer almakta olup, kayıt ve detaylı bilgi için www.tsev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Eğitim Adı Başlangıç Tarihi
Sigorta Matematiği (2. Seviye) 6 Şubat Çarşamba
İstatistik&Olasılık (1. Seviye) 7 Şubat Perşembe
Risk Analizi & Aktüeryal Modelleme (2. Seviye) 7 Mart Perşembe
Finansal Matematik (1. Seviye) 8 Mart Cuma
Matematik (1. Seviye) 27 Mart Çarşamba
Muhasebe & Finansal Raporlama (2. Seviye) 28 Mart Perşembe
Finans Teorisi ve Uygulamaları (2. Seviye) 9 Nisan Salı
Temel Sigortacılık ve Ekonomi (1. Seviye) 16 Nisan Salı

 

Bir yanıt yazın