2019’a damga vurması beklenen 25 insurtech

İngiltere merkezli sigorta sektörüne danışmanlık hizmeti veren Oxbow Partners, “2019 InsurTech Impact 25” raporunu yayınladı. Raporda Avrupa sigorta endüstrisi üzerinde 2019 yılında büyük bir etkisi olması muhtemel ilk 25 InsurTech markasını paylaşıldı.

InsurTech Impact 25’i belirten 2019 raporda geçtiğimiz yılın üyelerine yönelik bir güncelleme de yayınlandı. Raporda birçok kişi tarafından satın alınan GUARDHOG ve Neos’un 2018’de güçlü bir yıl geçirdiğine dikkat çekildi. Neos 2018’de yüzde 100’ün üzerinde büyüdü ve Sunday Times TechTrack 100’de 13’üncü oldu. GUARDHOG’un geliri ise 2018’de yüzde 300’den fazla arttı ve şu anda 350’nin üzerinde paylaşılan ekonomi pazarı, platform ve mülk aracısı ile çalışıyor. Neos, 2018’de İngiltere ve Avrupa’da büyük ortaklıklar imzaladı ve Aviva’nın Kasım ayında şirkette çoğunluk hissesi edinmesini sağladı.

Raporda ayrıca, “dikkat etmeye en değer” 25 yeni insurtech tanımlandı. Seçilenler, 2018’de beklenenden daha fazla çekişin ardından yedi “Dağıtım Insurtech’i” içeriyor bunlar: Finabro, FloodFlash, INSHUR, Laka, ottonova, Yulife ve Zeguro olarak sıralandı.

Oxbow Partners tanımladığı diğer dört kategori “Dağıtım Desteği”, “Veri ve Analiz”, “İşlemler” ve “Talepler” olarak belirlendi. “Dağıtım Desteği” kategorisine dahil olanlar, Broker Insights, Element, Hokodo ve Tremor oldu. Bu şirketler, ‘kapasiteyi dağıtımla birleştiren, ancak satışları kendileri takip etmeyenler’ olarak tanımladılar. Raporda bunlarla ilgili şu ifadelere yer verildi: “Bu grup, insurtech’lerin görevliler için platformlarını sağlayarak daha hızlı büyüyebilirler.”

Concirrus, DQPro, Inforcehub, Metabiota, Pharm3r ve Shepherd de “Veri ve Analitik” kategorisine girerken, “Operasyon” altındakiler Artificial, Digital Insurance Group, Insly, McKenzie Intelligence, OnSiteIQ ve Whitespace, ‘Talepler’ kategorisinde olanlar ise bdeo ve Snapsheet oldu.

Rapora ulaşmak için:

https://www.oxbowpartners.com/wp-content/uploads/2019/02/Oxbow-Partners-InsurTech-Impact-25-2019_.pdf

Bir yanıt yazın