Çinli sigorta devi Ping An’dan müthiş kâr

Çinli sigorta devi Ping An , 2018 yılında 2017 yılına göre % 20,6 artışla 107,4 milyar RMB yuan (16,01 milyar ABD Doları) net kâr açıkladı.

Reuters’in haberine göre, Çin’in piyasa değerine göre en büyük sigortacısının 2018 sonuçları, hayat ve sağlık sigortası işletmelerinin güçlü performansları ile desteklendi.
2018’deki güçlü rakamların ardından Ping An, Hong Kong Borsası’nda ilk hisse geri alımını başlatacağını ilan etti. Sigortacı, Şanghay’da listelenen A-hisselerini merkezi ihale işlemleri yoluyla geri satın almak için yaklaşık 5 milyar RMB ila 10 milyar RMB (750 milyon ABD Doları – 1.49 milyar ABD Doları) arasında bir harcama yapmayı planlıyor. Grubun ayrıca borç finansman araçlarında 100 milyar RMB’ye (14.9 milyar ABD Doları) çıkmayı planladığı, ancak bir hedef tarih belirtmedi. Haberde hem geri alım hem de tahvil ihracının, Nisan ayında Ping An’ın yıllık genel kurul toplantısında toplanan hissedarların onayına sunulacağı belirtildi.

Ping An, küresel mali düzenleyiciler tarafından sistematik olarak önemli görülen dokuz sigortacı arasındaki tek Asya ve Çinli şirket.

Bir yanıt yazın