HDI’da Christian Hinsch’in yerine Edgar Puls geçiyor

Alman sigorta devi Talanx, “nesiller kayması” olarak adlandırdığı yönetim kurulunu yeniledi. Şirketin endüstriyel hatlar bölümünden sorumlu yönetim kurulu üyesi olan ve 19 yıldır HDI CEO’su olarak görev yapan Christian Hinsch, Talanx yıllık genel kurul toplantısından sonra 9 Mayıs 2019’da istifa edecek. Hinsch, 19 Haziran 2019’da ise Talanx’ın ana hissedarı olan HDI’ın yönetim kurulundan da emekli olmayı planlıyor.

Edgar Puls, Hinsch’in her iki kuruldaki yerini alacak ve aynı zamanda HDI Global’in CEO’su olacak. David Hullin de Puls tarafından HDI Global SE yönetim kurulunda yönetilen alanların sorumluluğunu üstlenecek. HDI ile kariyerine 2001 yılında Essen şubesinde başlayan Puls, 2018’den beri mülk, mühendislik, denizcilik ve çok riskli alanlardan sorumlu oldu.

Reasürans işinden sorumlu olan Ulrich Wallin ise daha önce açıklandığı gibi 8 Mayıs 2019 tarihinde Hannover Re Yıllık Genel Kurulunun sonunda istifa edecek. Wallin’in yerine de Swiss Re’den transfer edilen Jean-Jacques Henchoz geçecek.

Bir yanıt yazın