SAİK’in temasları yoğun şekilde sürüyor

Acentelerin çatı organı SAİK, OYDER (Otomobil Yatırımcıları Derneği) tarafından 21 Mart 2019 tarihinde İstanbul’da düzenlenen “Otomotiv Perakendeciliğinde Dijital Dünya” kongresine katıldı.

Acentelerin Sesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar;

Edindiğimiz bilgilere göre OYDER (Otomobil Yatırımcıları Derneği) tarafından 21 Mart 2019 tarihinde İstanbul’da “Otomotiv Perakendeciliğinde Dijital Dünya” konulu bir Kongre düzenlenmiştir. Kongreye Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak, otomotiv sektöründen Ulusal ve Uluslararası yöneticiler katılmışlar. Toplantıya davet üzerine SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut, TOBB Sigortacılık Müdürlüğü yetkilileri ve SEİK Başkanı ve TOBB Otomotiv Sektörü temsilcileri de katılmışlardır.
Kongrede farklı başlık altında paneller yapılmış ve sektörel gelişmeler ele alınmış, önümüzdeki dönemde otomotiv satışlarında ki KDV farklılığının kaldırılacağı ve ÖTV muafiyetin haziran ayına ertelendiği bilgisi de verilmiştir.
Toplantıya katılan SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut, Hazine ve Maliye Bakanı ile bire bir görüşme yapmış ve Nisan ayında yapılması planlanan Büyük Sigorta Kurultayı ile bazı mesleki konularda istişare imkanı bulmuştur. Saygılarımızla”

Bir yanıt yazın