SEDEV’de yeni yönetim belirlendi

Sigorta Eksperleri Dayanışma ve Eğitim Vakfı’nın (SEDEV) Olağan Genel Kurulu, 23 Mart 2019 Cumartesi günü gerçekleşti. Genel Kurul’da SEDEV’in iki yıl boyunca görev yapacak olan yeni yönetimi belirlendi. Vakıf Başkanlığına Tamer Topal seçildi.

SEDEV’den konuya ilişkin yapılan açıklamada,

“SEDEV Mütevelliler Heyeti Olağan Genel Kurul Toplantısı, 23.03.2019 Cumartesi günü Sigorta Eksperleri Merkezi – Şişli İstanbul adresindeki toplantı salonda yapılmış, yapılan seçimle Sigorta Eksperliğinin gelişiminde öncü rol oynayan SEDEV’ in iki yıl boyunca görev yapacak olan yeni yönetimi belirlenmiştir. Vakıf Başkanlığına Tamer Topal seçilmiş olup Tamer Topal halen Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği (TÜSED) Başkan Vekilliği görevini de yürütmektedir.

Genel kurul’ un ilk bölümünde SEİK ve TÜSED Başkanı Ahmet Nedim Erdem, yapmış olduğu konuşmada sigorta eksperlik mesleğindeki gelişmeler hakkında bilgiler veren konuşmasını yapmıştır. Daha sonra sırasıyla Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun sunumu yapılmış, 2017 ve 2018 Yılı Bilanço ve Gelir tablosu okunmuş, 2017 ve 2018 Yılı Denetim raporu okunmuş olup, Yönetim ve Denetim Kurulunun ayrı ayrı ibrası yapılmıştır.

Seçim sonrasında Tamer Topal söz alarak SEDEV olarak yapacak çok işleri olduğunu, ancak en önemli işlerinin SEDEV’in temel görevi olan dayanışma ve eğitim faaliyetlerini yeniden aktif hale getirmek olacağını ifade etmiş, katılımcılara ve sigorta eksperlik mesleğine katkıda bulunanlara teşekkür etmiştir. Genel kurul sonrasında yapılan Yönetim Kurulu toplantısında ise yeni seçilen kurul üyeleri arasındaki görev dağılımı aşağıdaki gibi olmuştur.” denildi.

SEDEV’de iki yıl görev yapacak yeni yönetimde görev dağılımı ise şöyle oldu:

Yönetim Kurulu (Asil);

Tamer TOPAL                 Başkan

Cemalettin BALLICA 2. Başkan

Ziya Samim BOYSAN Genel Sekreter

Kasım KAYA                  Muhasip Üye

Burak Soydan AKÇAY

Aşkın YANIK

Mehmet HİLMİ DİNÇMAN

Yönetim Kurulu (Yedek);

İlhan ÖZALP
Ali SEMİRGİN

Denetleme Kurulu (Asil);

Adem İREN
Yaşar UYSAL
Serkan Okan GÖKEER

Denetleme Kurulu (Yedek);

Ali AKGÜN
Aynur SÜNGÜ