Sigorta devleri siber güvenlik için bir araya geldi

Global broker devi Marsh, siber güvenlik ürünlerinin analiz ve değerlendirmesini sağlamak için pazarın önde gelen sigorta şirketlerini bir araya getiren bir hizmet olan Cyber ​​Catalyst’in piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Siber Katalizörün amacı, bir kurumun siber riske karşı yayılması için etkili çözümler belirlemek ve değerlendirmek ve giderek daha karmaşık bir siber pazarında netlik sunmak olarak açıklandı.

Allianz, AXIS, AXA XL, Beazley, CFC, Munich Re, Sompo International ve Zurich USA, dahil olan ilk sigorta şirketleri arasında. Bunlar arasında 4 milyar dolarlık küresel siber sigorta piyasasında brüt yazılı primlerin önemli bir kısmını temsil ediyorlar.

Ek olarak, Microsoft katılımcı sigorta şirketleri için değerlendirilmekte olan ürün ve hizmetler konusunda danışmanlık hizmeti veren teknik bir danışman olacak.

ABD’nin Siber Uygulama Lideri Thomas Reagan, “Organizasyonlar hızla gelişen siber tehditlere karşı mümkün olan en iyi korumayı istiyor, ancak çoğu kalabalık siber güvenlik pazarında gezinmek için mücadele ediyor. Marsh’ın Siber Katalizörü ile müşterilerimiz ve diğer kuruluşlar, karşılaştıkları siber riskleri azaltmada anlamlı bir etkiye sahip olabilecek siber güvenlik araçlarını uyguladıklarına daha fazla güvenebilirler.”dedi.

Katılan sigorta şirketleri, kurumların siber risk üzerinde anlamlı bir etkiye sahip olabilecek çözümleri seçmeleri için daha iyi bir donanıma sahip olma amacıyla veri ihlali, iş kesintisi, veri hırsızlığı veya yolsuzluk ve siber zorbalık gibi siber güvenlik tekliflerini değerlendirecekler. Marsh, katılımcı sigorta şirketleri tarafından siber risklerin azaltılmasında etkili olacakları düşünülen ürün ve hizmetlere Cyber ​​Catalyst atanması verileceğini duyurdu.

Siber Katalizör tarafından belirlenmiş çözümleri benimseyen kuruluşlar, katılımcı sigorta şirketleri ile bireysel olarak müzakere edilen siber sigorta poliçeleriyle ilgili şartlar ve koşullar için uygun olabilecek.