TSB İletişim Komitesi’nden İTO Sigortacılık Meslek Komitesi’ne ziyaret

Sigortacılık Haftası’na hazırlanan Türkiye Sigorta Birliği (TSB) sektörün taraflarına ziyaretlerini hızlandırdı. Mayıs ayının son haftasında kutlanacak olan Sigortacılık Haftası’nda yapılması planlanan etkinlikler konusunda fikir alışverişinde bulunmak için TSB İletişim Komitesi, İTO Sigortacılık Meslek Komitesi’ne ziyarette bulundu.

İTO Sigortacılık Meslek Komitesi konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“ Mayıs ayının son haftasında,  sigortacılıkla ilgili tüm kurumlar aktiviteler düzenleyerek, sigortanın  önemi ve tanıtımına ilişkin çalışmalar yaparlar. Yaklaşık 4 yıl öncesine kadar TSB- Hazine Müsteşarlığı-TOBB   etkinlikler düzenlemek için bir araya gelirler bazı derneklerde bu toplantıya katılır ortaya konan fikirler değerlendirilerek ortak çalışmalar içinde bulunulurdu.

Ancak son 4 yılda bu konudan olmak üzere bir toplantı gerçekleşemedi, Her kurum, dernek kendi çalışmaları doğrultusunda etkinlikler düzenlemeye başladılar. İTO Sigortacılık Meslek komitesi olarak, Sigortacılık Müdürü Murat Kayacı ziyaretinde, TSB ziyaretlerimizde bu haftayı eski günlerdeki gibi yeniden etkin ve ortak bir şekilde yaşamalıyız taleplerimiz kabul gördü.

TSB Kurumsal iletişim Müdürü Elvan Yektin  Başkanlığında, TSB iletişim komitesinden Burçun İmir ile Zeynep Karaman İTO Sigortacılık Meslek komitemizi ziyarete geldiler. Çok olumlu geçen görüşmede Sigortacılık Haftasını dolu dolu yaşamak adına bir çok proje görüşüldü.

Bunlardan başlıcaları:

UZUN VADEDE YAPILABİLECEK PROJELER 

1-)Ana okullarından başlayarak tüm okullarda Sigortacılığın önemi  ve tanınırlığını arttırmak için müfredata eklemeler yapılması

2-) Ülkemizde sigorta penetrasyon oranının arttırılması için başta zorunlu sigortalar olmak üzere, sorumluluk sigortalarının yaygınlaştırılması ve bunlarının yenileme kontrollerinin sağlanması

KISA VADEDE YAPILABİLECEK PROJELER

1-)Reklam kampanyası ( Bilbord , Toplu taşıma araçlarında kısa tanıtım filmi, yazılı basın, sosyal medya)

2-)İnsan hareketinin yoğun olduğu meydanlarda el ilanları ve çeşitli promosyonların dağıtılması.

3-)Tüm taraflarca Taksim Atatürk heykeline çelenk bırakılması.”