Acentelerin Sesi Ekibi nisan toplantısını yaptı

Acentelerin Sesi Ekibi’nin aylık toplantısı bugün (11 Nisan) İTO Cemile Sultan Kandilli tesislerinde gerçekleşti. Geçmiş aylarda olduğu gibi renkli geçen toplantıya SAİK Başkanı Levent Korkut ile SAİK Üyesi Özgür Yılmaz da katıldı.

Acentelerin Sesi Ekibi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar,

Acentelerin Sesi Ekibi olarak aylık rutin toplantımızı 11 Nisan tarihinde İTO Cemile Sultan Kandilli tesislerinde gerçekleştirdik. Mesleki konuları paylaştığımız toplantıya SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut ve SAİK Üyesi Sayın Özgür Yılmaz da katılmışlardır.

Toplantıda öncelikle farklı konularla ilgili sorun ve çözüm önerileri, Ekip olarak yaptığımız çalışmalar görüşülmüştür. SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut, toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın dün açıkladığı Ekonomik Reform Paketi sunumunda ki, “Sigorta Denetleme ve Düzenleme Kurulu” kurulacak konusunda detaylı bilgi aktarmıştır.

Sayın Korkut; konunun biz Acenteler açısından önemine değinmiş ve uzun süreden bu yana bu Kurulun kurulması konusunda Sayın Bakan ve diğer Kamu Yöneticileri ile farklı tarih ve zamanlarda görüşüldüğünü ve nihayetinde aktarılan bilgiler ışığında Sayın Bakanın söz konusu Kurulun kurulacağını bildirdiğini söylemiştir.

Bu karar alınmasaydı, Acentelerin BDDK (Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu) çatısı altına alınma fikrinin gerçekleşeceğini, bu ihtimalin da mesleğimiz adına ciddi sakıncaları olduğunu söyledi. Sayın Korkut; bundan sonra ki süreçte, kurulacak Kurulun yapılanması, mevzuatı ve Acentelerin Kurulda ki doğru temsili konusunda çalışmalara başlanıldığını ve bu konuda yoğun çalışma ve görüşmeleri başlattıklarını iletti.

Toplantının son bölümünde Sayın Levent Korkut, 15 Nisan tarihinde Ankara’da yapılacak TOBB Sigorta Sektör Meclisi ve Çalışma Komisyonları toplantısı hakkında bilgi vermiş ve katılan Acentelerden öneri ve görüşlerini almıştır.”