Generali’den ThreeSixty Investments’e 1 milyar euro yatırım

İtalyan sigorta devi Generali, yeni varlık yönetimi şirketi ThreeSixty Investments’e 1 milyar euro yatırım yapacak. İtalyan sigorta şirketi Generali Group, ThreeSixty Investments adında yeni bir varlık yönetimi şirketi yaratıyor ve ilk fona stratejik sermaye olarak 1 milyar euroluk bir yatırım yapıyor.

Yeni girişim, hem özel hem de kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kendine özgü ve yenilikçi bir yatırım süreci ile çok varlıklı stratejiler geliştirecek. Generali Group, Pioneer Investments’in eski CEO’su Giordano Lombardo’nun liderliğindeki profesyonellerden oluşan bir ekiple ortak olarak ThreeSixty
Investments’in hissesini elinde tutacak.

Yeni varlık yönetimi şirketi, stratejisini ve operasyonlarını bağımsız olarak yürütecek ve hem ortakların uzmanlığı hem de girişimci zihniyetinden ve Generali’nin ölçeği ve küresel erişiminden tam anlamıyla faydalanacak.Merkezi Milano’da bulunacak ve gerekli lisansları aldıktan sonra, İtalyan yasalarına göre bir varlık yönetim şirketi (società di gestione del risparmio) olarak çalışacak.

Generali, ortaklığın varlık yönetimi stratejisinin yürütülmesinde önemli bir kilometre taşı olacağını belirtti. Generali Asset Management CEO’su Tim Ryan, “Çok varlıklı stratejiler, gelir arayışı ve servet geliştiren müşteriler için basit çözümler sundukları için yükselmeye devam ediyor. Yatırımcılar için karmaşık bir dünyada, bu çok varlıklı alanda sınıfının en iyileriyle ortak olmak istedik. “dedi. ThreeSixty Investments CEO’su Lombardo ise, “ Amacımız, tüm geri dönüş kaynaklarını ortak bir toplam getiri çerçevesine dahil ederek, yatırımcıların hedeflerine tamamen uyum sağlamaktır.” diye konuştu.