Howden’den Norveç’te satın alma

Howden Broking Group, Norveç Bergen merkezli çalışan sosyal fayda şirketi Norwegian Insurance Partner’ın (NIP) çoğunluk hissesini satın aldı.

Bu satın alma sayesinde, Howden Norway, ülkede ilk beşe giren bir broker ve çalışanlara faydada pazar lideri olmayı umuyor. Howden Norway, Ağustos 2006’da NorthEdge Forsikringsmegling AS olarak kuruldu ve Ekim 2013’te Howden tarafından satın alındı. Broker, Howden Norway’nin grup içindeki en güçlü organik büyüme parkuru rekorlarından birini gösterdiğini açıkladı.
Howden CEO’su José Manuel González, “Punter Southall’u yılın başlarında İngiltere’de satın aldıktan sonra, küresel Çalışanlara Sağlanan Faydalar uygulamamız güçlenmeye devam ediyor. Sadece müşteriler için kapasitemizi güçlendirmekle kalmıyor, bağımsız, girişimci yetenek için tercih edilen bir şirket olduğumuzu bir kez daha kanıtlıyoruz ”dedi.

Howden Norway CEO’su Anders Kvan ise: “NIP, pazardaki tutkularımızla mükemmel şekilde uyum gösteriyor. Bu ortaklık, yerel işlerimizi güçlendirir ve mevcut ve potansiyel müşterilere Norveç’te Affinity, Çalışanlara Sağlanan Faydalar ve tüm Mülkiyet ve Kaza sınıflarında müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmeleri için daha iyi bir teklif sunmamızı sağlacak.” diye konuştu.

Bergen’de faaliyet göstermeye devam edecek olan NIP’in kurucusu ve CEO’su Geir Nygaard de: “Howden ile birlikte çalışmayı ve müşterilerimize daha geniş bir uluslararası ağ sunmayı çok istiyoruz. Howden’in Norveç’te, özellikle de P&C ve Affinity ürünlerindeki uzmanlığı, NIP’in Çalışanlara Sağlanan Faydalar ve Mesleki Tazminat Sigortaları alanındaki güçlerini tamamlayacak ve birleştirme güçleri müşterilerimize ve potansiyel müşterilere daha iyi bir genel ürün sunmamızı sağlayacaktır.” dedi.