Siber suçlular KOBİ’leri giderek daha fazla hedef alıyor

Küresel sigortacı Chubb tarafından yayınlanan bir rapora göre, küçük ve orta ölçekli işletmeler giderek daha düşük seviyedeki güvenlik sistemleri ve süreçlerinden faydalanabilecek hackerlar tarafından düzenlenen siber saldırılara mağruz kalıyor.
Rapora göre, bir fidye ödenene kadar bir şirketin ağını engellemek için genellikle kötü amaçlı yazılım kullanan Fidye yazılımı saldırıları özellikle yaygın hale geliyor.
Chubb Financial Lines Kıdemli Başkan Yardımcısı Patrick Thielen “Siber suçlular genellikle belirli küçük işletmeleri hedeflemiyor, ancak güvenlik açıklarını hedef alan araçları giderek kullanıyorlar. Bu güvenlik açıkları, zaman zaman yamalar ya da kötü yapılandırılmış donanımlar şeklinde oluyor. Ancak daha da yaygın olanı, zayıf veya tehlikeye atılmış şifreler kullanabilen veya istememesi gereken bir şeyi yanlışlıkla tıklayabilecek çalışanları içeren güvenlik açıklarıdır.” dedi. Chubb Kuzey Amerika Finansal Hatları Başkan Yardımcısı Anthony Dolce ise, “Siber saldırılar sürekli gelişen ve her büyüklükteki işletmeleri tehdit ederken,özellikle de küçük ve orta ölçekli işletmeleri tehdit ettiği bir çağda yaşıyoruz.” diye konuştu.
Raporda, şirketlerin bir saldırıya en elverişli sistemlerini denetleme ve bir olayı meydana gelmeden önce önlemek için önlemlerin alınmasının sağlanması gibi adımlar atılarak riskleri hafifletmelerine yardımcı olabileceği belirtildi. KOBİ’lerin en kolay eylemlerden bazılarının ise çalışanların eğitimi, son nokta izleme, ayrıntılı VPN günlükleri ve çok faktörlü kimlik doğrulama kullanımına odaklanabileceklerinin altı çizildi.