Lemonade yatırım çekmeye devam ediyor

ABD’li insurtech start-up Lemonade,SoftBank Group liderliğinde Allianz, General Catalyst, GV, OurCrowd ve Thrive Capital’in katılımıyla 300 milyon dolarlık bir D Serisi finansman turu imzaladığını açıkladı.

Lemonade tüm sigorta sürecini dijitalleştirmeyi amaçlayan, sigorta teknolojisi dalgasından çıkan en yüksek profilli şirketlerden biri. Şirket, geleneksel sigortacılardan 100 kat daha fazla veri topladığını iddia ediyor. Lemonade, sağlanan fonları 2019’da ABD ve Avrupa’daki genişlemesini hızlandırmak ve yeni ürün gruplarını keşfetmek için kullanmayı planladığını duyurdu.

Lemonade İcra Kurulu Başkanı ve kurucu başkanı Daniel Schreiber, “Üç yıldan daha kısa bir süre içinde Lemonade ABD’de genişledi ve temelde yeni bir tüketici neslinin sigorta ile etkileşimini değiştirdi. İleriye baktığımızda, başarılı sigorta şirketinin 21. yüzyılın enkarnasyonunu yaratmayı istiyoruz. Nesiller boyu dayanabilecek sevilen bir dünya markası; dijital alt yapı üzerine kurulu bir organizasyon, daha hızlı ve daha verimli operasyonlar ve daha da mutlu tüketiciler yaratmak istiyoruz.” dedi.

Bu önemli finansman turu, insurtech yatırımı için aktif bir yılın arkasından geliyor. Deutsche Bank’taki analistler yakın zamanda, 2017 ve 2018 yılları arasında hacimlerin% 60’tan fazla arttığını keşfetti. Veriler ayrıca InsurTech yatırımlarının (tüm aşamalar boyunca) 2018 yılının ilk üç çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre 1,6 milyar doları bulmasıyla 2,6 milyar dolar olduğunu gösterdi. Bu işlemin yasal onaylar dahil olmak üzere geleneksel kapatma koşullarına tabi olduğu ve 2019 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.