Çinli Anbang, Belçikalı sigortacı Fidea’yı Baloise’ye sattı

İsviçreli sigortacı Baloise Group, Belçika’nın çok sektörlü sigortacısı Fidea NV’yi Çin Anbang Sigorta Grubu’ndan 480 milyon euro karşılığında satın aldı.

Anbang, uzun zamandır Fidea’nın satışını araştırıyordu çünkü Çinli sigorta devi Şubat 2018’de Çin hükümeti tarafından devralınmıştı.  Çin hükümeti, Haziran 2018’de Anbang’ın tam mülkiyetini aldı. Daha önce JC Flowers’a ait olan Fidea, Mayıs 2015’te Anbang tarafından 369 milyon euro karşılığında satın alınmıştı. Şirket, ev, aile ve eğlence, sağlık, inşaat ve şirket, sorumluluk ve kaza sigortası hizmetleri,tasarruf ve yatırım ürünleri alanında hizmet veriyor.

Baloise, anlaşmanın Belçika hayat dışı ve hayat sigortası pazarındaki konumunu güçlendirdiğini söyledi. Baloise’nin Belçika’daki hayat dışı iş dünyasındaki payını 1,7 puan artırarak yüzde 8,5’e çıkaracak ve hayat işinde pazar payını 0,7 puan artırarak yüzde 4,2’ye çıkaracak. Anlaşmanın bir parçası olarak Fidea’nın Anvers merkezli personeli Baloise’ye transfer olacak. İşlemin, yasal onaylara tabi olarak yılın ikinci yarısında tamamlanması bekleniyor.

Baloise grubu CEO’su Gert De Winter, “Fidea’nın satın alınması, hem odak pazarlarımızdaki ana iş alanını güçlendirmek, hem de dijitalleşmeye yönelik son derece yenilikçi ve deneysel yaklaşım açısından, Simply Safe stratejisine mükemmel bir şekilde uyuyor” dedi. Belçika’daki Baloise Sigorta CEO’su Henk Janssen ise “Belçika’da son on yılda üçüncü olan bu devralımın, bu pazar payını eklememizi ve mevcut satış ağını genişletmemizi sağlayacağına sevindim. Baloise Sigorta, müşterilerin ve brokerlerin tercih edilen bir ortağıdır. Yeni meslektaşlarımızla birlikte, pazara daha etkin bir şekilde hizmet verebilecek ve hizmetlerimiz için daha fazla müşteri ve ortak kazanabileceğiz.” şeklinde konuştu.