TOBB Sigorta Acenteleri Meclisi ilk toplantısını yaptı

TOBB Sigorta Acenteleri Meclisi 2018 Ağustos ayında yapılan İcra Komitesi seçimi toplantısından sonra ki ilk toplantısını 15 Nisan 2019 tarihinde Ankara’da Meclis Üyesi Acentelerin ve TOBB Sigortacılık Müdürlüğü yetkililerinin de katılımı ile gerçekleştirdi.

Acentelerin Sesi Ekibi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar

TOBB Sigorta Acenteleri Meclisi 2018 Ağustos ayında yapılan İcra Komitesi seçimi toplantısından sonra ki ilk toplantısını 15 Nisan 2019 tarihinde Ankara’da Meclis Üyesi Acentelerin ve TOBB Sigortacılık Müdürlüğü yetkililerinin de katılımı ile gerçekleştirdi.

Toplantı altı ayrı konu ile ilgili oluşturulan SAİK Çalışma Komisyonlarının kendi aralarında ki masa çalışmaları ile başladı. Çalışma masalarında farklı Komisyonlarının üyeleri bugüne kadar yaptıkları çalışmaları ve komisyonlarının alanlarına dair yapılacak çalışmaları ve yol haritalarını belirlemişlerdir. İcra Komitesi yöneticileri de tüm komisyonların çalışma masalarını dolaşarak çalışmalar hakkında ön bilgiler aldılar.

Komisyonların masa çalışmalarının tamamlanmasının ardından Sektör Meclisi toplantısına başlandı. Sektör Meclisi Başkanı Sayın Yavuz Özçağın’ın açılış konuşmasının ardından TOBB Yönetim Kurulu ve SAİK Üyesi Sayın Hakan Ülken konuşmasını yaptı. Sayın Ülken; konuşmasında öncelikle TOBB Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun Acenteler adına destek söz ve selamlarını iletti, ardından TOBB içinde Acentelerin ve Sigorta Sektör Meclisinin ayrı bir değere sahip olduğunu Meclis Üyelerine iletti. Sayın Ülken, buna örnek olarak yapılan her TOBB Yönetim Kurulu toplantısında mutlaka Sigortacılık konusunda bir gündem maddesi olduğunu bildirdi.

Sayın Ülken’in konuşmasından ardından SAİK Başkanı Sayın Levent Korkut konuşmasını gerçekleştirdi. Sayın Korkut; öncelikle aynı gün sabah saatlerinde gerçekleşen farklı Kamu Yöneticileri ile yaptıkları toplantılar hakkında bilgiler iletti ve bu görüşmelerin olumlu geçtiğini söyleyerek yakın dönemde temel sıkıntılardan bazılarının çözüme kavuşacağını Meclis Üyelerine bildirdi.

Sayın Korkut; konuşmasının ikinci bölümünde göreve geldiklerinden bu yana İcra Komitesi Yönetimi olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar, görüşmeler ve toplantılar hakkında detaylı bilgiler aktardılar.

Sayın Korkut’un konuşmasının ardından ise Çalışma Komisyonlarının Başkanları ve sözcüleri kendi komisyonlarının bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ve tespitler ile komisyonlarının önümüzde ki dönemde yapacakları çalışmaları İcra Komitesi Yöneticilerine ilettiler. Komisyon sözcüleri İcra Komitesi Yönetimine çalışma alanları ile ilgili talep ve önerilerini de toplantıda detaylı olarak aktardılar.

Acenteler ve mesleğimiz adına çok verimli ve başarılı geçen SAİK Çalışma Komisyonları ve Sektör Meclisi toplantısının yakın zamanda bizler adına olumlu gelişmeleri getireceğini düşünüyor ve umuyoruz.

Toplantıyı organize eden SAİK Yönetimine ve TOBB Yöneticilerine, Ülkemizin farklı İl ve Bölgelerinden gelerek mesleğimize sahip çıkan Sektör Meclisi Üyelerine Ekibimiz adına teşekkür ediyor ve çalışmalarında başarılar diliyoruz.”

SAİK Yönetimi olağan toplantısını gerçekleştirdi

Bu arada SAİK Yönetimi 16.04.2019 tarihinde olağan toplantısını Ankara’da yaptı.

Acentelerin Sesi Ekibi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar,

Edindiğimiz bilgilere göre SAİK Yönetimi Ankara’da ki yoğun çalışmalarına bugün de aylık rutin toplantısı ile devam etmiş. Toplantıda ki ana gündem maddelerine dair edindiğimiz bilgileri kısa başlıklar halinde sizlerle paylaşmak istedik.

-15 Nisan 2019 Tarihinde yapılan Sigorta Acenteleri Sektör Meclisi toplantısı ve çalışmalarının değerlendirilmesi yapılmış.

-Yine 15 Nisan 2019 Tarihinde Ankara’da Hazine ve Sigortacılık Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan toplantılar değerlendirilmiş ve Kamu paydaşları ile planlanan çalışmaların fizibiliteleri yapılmış.

-SAİK Yönetimine ait Sosyal Medya ve iletişim hesapları ile ilgili çalışmalara son halinin verilmesi tamamlanmış.

-Acentelerin mesleki gelişimi amaçlı olarak sektörel eğitimlerin verilmesi konusunda çalışmalar başlatılmış.

-Gelen raporlar doğrultusunda ” usul ve yönetmeliklere ” uygun çalışmayan Acentelere cezalar verilmiş.

Bilginize sunuyoruz…”