Generali, GIAM’a yeni CEO atadı

İtalyan sigorta şirketi Generali, varlık yönetimi kolu Generali Insurance Asset Management SpA’nın (GIAM) yeni CEO’su olarak Francesco Martorana’yı atadı. Martorana, Haziran 2013’ten beri CEO olarak görev yapan Santo Borsellino’nun yerini aldı. Borsellino ise GIAM’ın yönetim kurulu başkanlığına getirildi.

Borsellino ayrıca yatırımlar ve varlık yönetimi kurumsal yönetim uygulama ve kurumsal ilişkiler başkanlığına atandı. Borsellino, dış kurumlar, dernekler ve düzenleyici kurumlarla ilişkilerin yönetilmesinden ve iş birimi Generali Yatırımlar, Varlık ve Varlık Yönetimi’nin yönetişim kurulumunun etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamaktan sorumlu olacak.

Bu arada Martorana, GIAM’daki mevcut yatırım müdürlüğü pozisyonunu geçici olarak koruyacak. Martorana, Generali Grubu’na Kasım 2013’te genel varlık varlıkları için grup varlık sorumluluk yönetimi ve stratejik varlık tahsisi (ALM / SAA) başkanı olarak katıldı. Bundan önce, İtalya ve Almanya’daki Allianz Group’ta çeşitli yönetim pozisyonlarında görev yaptı.